Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Έπεσε από το μπαλκόνι και έσπασε τα πόδια του!

Image
atixima.jpg
 clock 15:54 | 21/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Από τον πρώτο όροφο  νεοαναγειρόμενης οικοδομής έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης ένας 31χρονος οικοδόμος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων που σε σχετική ανακοίνωση καταγγέλλει το περιστατικό, η οικοδομή βρίσκεται στα Σταυράκια. Όπως είπε στο ekriti.gr ο πρόεδρος του συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου κ. Γιάννης Γωνιανάκης, ο εργαζόμενος έσπασε τα δύο πόδια και το ένα του χέρι και ζει ως εκ θαύματος. Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρονται τα εξής:
Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Σταυράκια, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου Ν.Τ. έπειτα από πτώση από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.
Καταγγέλλουμε την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα.
Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες  γκιλοτίνας για τους συναδέλφους.  Από αυτή την κατάσταση κερδισμένο θα συνεχίσει να βγαίνει το κεφάλαιο, ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας. 
Καταγγέλλουμε τη συγκεβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  που έχει ξεκινήσει να αποχαρακτηρίζει Βαρέα και Ανθυγιεινά, ακόμα και από τον κλάδο των κατασκευών (όπως σε τοποθετήσεις μαρμάρων, στις ασφαλτοστρώσεις κι άλλες τεχνικές δουλειές) 
Για να εξασφαλιστεί πάμφθηνη εργατική δύναμη και ευνοϊκές συνθήκες για να φουσκώσουν τις τσέπες τους με κέρδη οι μεγαλοεργολάβοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, εμείς να πληρώνουμε τα κέρδη τους με αίμα.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis