Skip to main content
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

2,26 εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες αγρότες μέχρι τον Ιούνιο

Image
αγρότες - χρήμα
 clock 13:41 | 16/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Το ποσό των 2,26 εκατ. ευρώ από τα 420 εκατ. θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση,  για την χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Φιλ Χόγκαν από το βήμα της EXPO του Μιλάνου.

Το κεφάλαιο θα διανεμηθεί κυρίως για τον κλάδο των γαλακτοκομικών προϊόντων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η διάθεση κάποιου ποσού για εκτατες ανάγκες του αγροτικού τομέα.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα διπλασιασμού του ποσού σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Το ελληνικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφέρει το in.gr  θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2015 να υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον κατάλογο με τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις.

Η διανομή των χρημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε εκτεταμένες συζητήσεις με την Αφρικανική Ένωση ώστε να διαθέσει κονδύλια προώθησης των ευρωπαϊκών διατροφικών προϊόντων αλλά και την εξαγωγή τεχνογνωσίας ως προς την καλλιέργεια και την παραγωγή τοπικών προϊόντων. Στόχος είναι η αύξηση της διαθεσιμότητας των τροφίμων στην αφρικανική ήπειρο και η καταπολέμηση του υποσιτισμού.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια της ΕΕ για την σύνταξη του κανονισμού της περιεκτικότητας των τροφίμων ως προς τα συστατικά τους. Πιθανόν μέχρι το 2017 να εκδοθεί ο κανονισμός με στόχο την αναχαίτηση της επιδημίας παχυσαρκίας και την φορολόγηση των ανθυγιεινών τροφίμων. 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis