Skip to main content
ΕΛΛΑΔΑ

"Η συζήτηση για το μέλλον της συνθήκης του Δουβλίνου αφορά άμεσα την Ελλάδα"

Image
tousk.jpg
 clock 18:11 | 15/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Την πρώτη σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της Συνθήκης του Δουβλίνου, η οποία αφορά άμεσα την Ελλάδα, θα έχουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου της ΕΕ με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου που καθιστά τις χώρες των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ υπεύθυνες για την απόφαση έκδοσης ή μη ασύλου, αφορά άμεσα την Ελλάδα, δήλωσε ο Ντ. Τουσκ, όχι για πολιτικούς λόγους, αλλά λόγω της γεωγραφικής της θέσης και της σημερινής πραγματικότητας.

Ερωτηθείς για τις διαβουλεύσεις της ΕΕ με την Τουρκία, ο Ντ. Τουσκ αναγνώρισε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι συγκεκριμένο από την Άγκυρα όσον αφορά την ετοιμότητά της να συνεργαστεί για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών προς το ευρωπαϊκό έδαφος. «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Χρειαζόμαστε σαφείς δεσμεύσεις από την Τουρκία ότι η απάντησή της σε αυτά που της προσφέρουμε θα είναι εξίσου συγκεκριμένη και ουσιαστική με τη δική μας», ανέφερε ο Ντ. Τουσκ.

Σχετικά με το αίτημα της Άγκυρας να δημιουργηθούν ζώνες ασφαλείας στη βόρεια Συρία, ο Ντ. Τουσκ δήλωσε ότι κατανοεί γιατί το θέμα αυτό είναι σημαντικό για την τουρκική πλευρά, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί, λόγω των αντιρρήσεων που έχει η Ρωσία. «Θα πρέπει να βρούμε ρεαλιστικά εργαλεία και μεθόδους για να περιορίσουμε τις ροές των προσφύγων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕ.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis