Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι του Ηρακλείου συμμετέχουν στο συλλαλητήριο

Image
συλλαλητηριο
 clock 14:30 | 13/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7 η ώρα στην πλατεία Ελευθερίας συμμετέχουν οι ιδιωτικοί Υπάλληλοι του Ηρακλείου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Συνάδελφοι,  συναδέλφισσες, 
Η Ένωση ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί όλους του συναδέλφους να συμμετέχουν στην οργάνωση της απάντησης μας μπροστά στο νέο κύμα επίθεσης που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στον Οκτώβρη. 
Πρόκειται για τον περαιτέρω σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, όπως τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης που μεθοδεύει και καταργώντας μεγάλες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις εξισώνοντας τις προς τα κάτω και κάνοντας τη σύνταξη για τους νεότερους να φαντάζει όνειρο απατηλό!  Συνεχίζει και εντείνει τη φοροληστεία των εργατικών λαϊκών οικογενειών, απαλλάσσοντας ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια και βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του κάθε εργαζόμενου για δομές Υγείας και Παιδείας που ο χαρακτήρας τους μόνο στα χαρτιά παραμένει δημόσιος.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βαρύτατες ευθύνες τη στιγμή που επιτρέπει στους επιχειρηματίες να μεγαλώνουν διαρκώς τα κέρδη τους στηριγμένοι στη δική μας εξαθλίωση με τις ατομικές συμβάσεις να έχουν κατακλείσει τους χώρους δουλειάς και τους μισθούς μας να μην καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Με τα ωράρια λάστιχο, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την ευέλικτη εργασία να αποτελούν βασικό συστατικό των εργασιακών σχέσεων δίνεται η δυνατότητα στα μονοπώλια να κυριαρχούν. Εντείνεται ο εκβιασμός των ανέργων και η ανακύκλωση της ανεργίας τους μέσα από προγράμματα πείνας και εκμετάλλευσης προσφέροντας τζάμπα εργασία στην εργοδοσία.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν να βιώσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Μέσα από τους χώρους δουλειάς, μέσα απ’ το σωματείο μας να ακυρώσουμε στην πράξη τους σχεδιασμούς τους. Να μην επιτρέψουμε να παραδώσουν την ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους επιχειρηματίες της υγείας.
Να διεκδικήσουμε τώρα πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που να μην είναι πίσω από την κάλυψη βασικών αναγκών μας. Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε τα τελευταία χρόνια!
    
Εμείς έχουμε τη δύναμη ! Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας. Να προετοιμαστούμε ώστε να μην αφήσουμε να περάσει αυτή η νέα επίθεση. Να μην πέσουμε θύματα της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας που μας καλλιεργούν με διάφορους τρόπους ώστε να ωφεληθούν και να περάσουν μέτρα άγριας σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις. Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή μας! Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. 
Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου στο σωματείο σου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Ως πρώτη αγωνιστική απάντηση συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την 
Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 7 η ώρα στην πλατεία Ελευθερίας 
και προετοιμαζόμαστε για απεργία στις 12 του Νοέμβρη. 
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου μας την Κυριακή 1η του Νοέμβρη 11:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και οργανώνουμε τη δύναμη μας βάζοντας επόμενους στόχους και σταθμούς μέσα από αυτή.

Διεκδικούμε : 
Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης στο Εμπόριο με κατώτατο μισθό στα 918 ευρώ.
Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ,  κατάργηση του διαχωρισμού για τους νέους κάτω των 25 ετών. 
Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να μπει τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων, στις Ενώσεις Προσώπων.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.
Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis