Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΕΔΕ: Οχι στην απαλλαγή αναδόχων από τα δημοτικά τέλη

Image
kede.jpg
 clock 17:17 | 12/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Αντίθετη βρίσκει την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου για απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών των επιχειρηματιών που συνάπτουν συμβάσεις παραχώρησης με το Δημόσιο. 

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου με τίτλο «Μέτρα για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων» που έθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε δημόσια διαβούλευση.

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέρει ότι η απαλλαγή θα παραβίαζε την αρχή της ανταγωνιστικότητας που πρέπει να ισχύει στην αγορά, καθώς και την αρχή της ανταποδοτικότητας στην οποία στηρίζεται η καταβολή δημοτικών τελών. 

Υπογραμμίζει ακόμη ότι στερεί από τους δήμους σημαντικούς και θεσμοθετημένους πόρους, πάνω στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία τους, ενώ τέλος τονίζει ότι θεωρεί απαράδεκτο στην τρέχουσα συγκυρία να είναι υποχρεωμένοι όλοι να πληρώνουν δημοτικά τέλη, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, για την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών, και κάποιοι να απαλλάσσονται επιλεκτικά από την υποχρέωση αυτή.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis