Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Κατάψηφίζει το πρόγραμμα τεχνικών έργων του δήμου η παράταξη Ανδρουλάκη

Image
photo.jpg
 clock 20:29 | 09/10/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Δεν θα εγκρίνει το Τεχνικό Πρόγραμμα της δημοτικής αρχής Ρεθύμνου για το 2016, η παράταξη "Ρέθυμνο - Αλληλεγγύη - Ανατροπή", αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαχείρησης αλλά για την διαδικασία της διαβουλευσης που προηγήθηκε.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο συνδιασμός του Μιχάλη Ανδρουλάκη αναφέρει τα εξής:

"Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και σε αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου μας (Τεχνικό Πρόγραμμα Δήμου 2016) οι επιπτώσεις του Καλλικράτη και του Μεσοπρόθεσμου στην καθημερινή ζωή της πόλης μας.

Παρ’ ότι έχουμε ζητήσει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε επιτροπές του, δεν υπάρχει, ιεραρχημένα το τι ακριβώς διεκδικεί η Δημοτική Αρχή. Δεν υπήρξε καμμιά ουσιαστική κοινωνική διαβούλευση, καμιά διαδικασία συμμετοχικού προϋπολογισμού. Υπάρχει απλώς μια καταγραφή έργων, που στις περισσότερες περιπτώσεις αναγράφονται για να «αναγραφούν». Ούτε βέβαια εισηγητικά, υπάρχουν στοιχεία σε σχέση με τον βαθμό ωριμότητας τους, το επίπεδο δέσμευσης των άλλων φορέων. Είναι λάθος να δημιουργούμε ανεκπλήρωτες προσδοκίες χάριν εντυπώσεων.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι χωρίς πολιτική επιλογή συμμετοχής και ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας, επιλογή συντονισμού των κοινωνικών αντιστάσεων και πάλης για αλλαγή πορείας, το μέλλον της πόλης προβλέπεται ιδιαίτερα δυσοίωνο και οι ευθύνες σας για αυτό, αυξάνονται καθημερινά.

Με αυτό το σκεπτικό καταψηφίζουμε πολιτικά το προτεινόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα 2016. Στην διαμόρφωση του δυστυχώς απουσιάζουν ουσιαστικά, εκτός από το σχέδιο και το όραμα, οι δημοτικοί θεσμοί και η τοπική κοινωνία".

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis