Κρήτη

Υπόθεση μικρής Ευαγγελίας: Ικανοποίηση για τον στόχο που επετεύχθη

Ευαγγελία Στυλιανή

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιούνται τα εξής αναφορικά με τις δράσεις στήριξης της μικρής Ευαγγελίας και της οικογενείας της, που είχαν ανακοινωθεί:

Σε επικοινωνία, που είχε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τον πατέρα της μικρής Ευαγγελίας, κ. Καστρινάκη, ενημερώθηκε για την πολύ θετική είδηση της συγκέντρωσης του χρηματικού ποσού, που απαιτείται για τη μετάβαση και τη νοσηλεία της Ευαγγελίας στη Μ. Βρετανία, καθώς επίσης και ότι στην παρούσα φάση τουλάχιστον δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω ενίσχυσης.  Ακολούθως, όπως ανέφερε κ. Βάμβουκας στον πατέρα της μικρής ο Δήμος Χανίων θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου ανά πάσα στιγμή να στηρίξει έμπρακτα τον δύσκολο αγώνα για τη ζωή του κοριτσιού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: «Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί ως κοινωνία δείξαμε την ευαισθησία και τα αντανακλαστικά μας απέναντι σε μία μάχη, που έγινε υπόθεση όλων μας. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη σε χρόνο ρεκόρ, γι΄αυτό και συγχαίρω κάθε συνδημότη μου και μη, προσωπικά, που με αυτόν τον συγκινητικό τρόπο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για βοήθεια. Επίσης, στην προσπάθεια αυτή μεγάλο μερίδιο έχουν τα κρητικά Μ.Μ.Ε., που έδωσαν μεγάλη δημοσιότητα, ώστε να έχουμε τη θετική αυτή εξέλιξη. Μαζί με τις ευχές μας, που συνοδεύουν τη μικρή Ευαγγελία και την οικογένειά της, συγχαίρω τηνοικογένεια για τον διετή αγώνα και την αφοσίωσή της στη στήριξη του ασθενούς μέλους της, καθώς και για τον αξιοπρεπή και έντιμο τρόπο, που αντιμετωπίζει το θέμα. Αυτές οι συμπεριφορές αλληλεγγύης και αλτρουισμού μας κάνουν όλους υπερήφανους».

Επισημαίνεται από τον Δήμο Χανίων ότι έπειτα από τη θετική εξέλιξη συγκέντρωσης του ποσού δεν θαπραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες δράσεις στήριξης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυση των Συλλόγων, που στηρίζουν παιδιά με νεοπλασματικέςασθένειες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Φουσκωμένοι" λογαριασμοί για χιλιάδες ιδιοκτήτες που φανέρωσαν αδήλωτα τετραγωνικά

φωτο αρχειου

Xιλιάδες είναι οι Ηρακλειώτες που δήλωσαν στο Δήμο τα τετραγωνικά του ακινήτου τους που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν δηλωθεί με αποτέλεσμα να πληρώνουν λιγότερους φόρους και δημοτικά τέλη.

Η ευνοική ρύθμιση για απαλλαγή πλήρως από προσαυξήσεις και πρόστιμα όσων δήλωσαν τα αδήλωτα τετραγωνικά, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών που τώρα όμως βλέπουν φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος και τέλη ΤΑΠ και σε λίγους μήνες αυξημένο ΕΝΦΙΑ.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη τόνισε ότι το υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους δημότες καθώς οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες.

Από αυτές το 85% όπως είπε έχει ελεγχθεί από το τμήμα ΤΑΠ του δήμου και τα νέα τετραγωνικά που έχουν προκύψει με βάση τη δήλωση των ιδιοκτητών έχουν αποσταλεί στο ΔΕΔΔΗΕ για την αναμόρφωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με τα δημοτικά τέλη.

6.000 αιτήσεις σε εκκρεμότητα

Ένας όμως μεγάλος αριθμός περίπου 6000 αιτήσεων βρίσκεται υπό επεξεργασία στο Ηράκλειο,ενώ σύμφωνα με την κ.Καναβάκη έχουν εντοπιστεί και πολλά λάθη για τα οποία έχουν ειδοποιηθεί οι δημότες να προβούν σε διορθώσεις μέσω του τμήματος ΤΑΠ. Υπάρχουν επίσης αιτήσεις για αδήλωτα τετραγωνικά με πολλές ελλείψεις στο φάκελο που κατατίθεται για τις οποίες επίσης έχουν ειδοποιηθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Φουσκωμένοι λογαριασμοί

Συνολικά υποβλήθηκαν πάνω από 2.500.000 δηλώσεις και σταδιακά οι ιδιοκτήτες θα αρχίσουν να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, όπως προκύπτουν από τα επιπλέον τετραγωνικά.

Και αυτό διότι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω των οποίων πληρώνονται τα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ θα εμφανιστούν τα νέα ποσά δημοτικών φόρων και τελών, τα οποία αναλογούν στα επιπλέον δηλούμενα τετραγωνικά μέτρα.

Όταν οριστικοποιηθούν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις επιφάνειες των ακινήτων θα διαβιβαστούν, απο τους ΟΤΑ στον ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αναπροσαρμοστούν οι χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των 3,1 εκατομμυρίων δημοτών που εντάχθηκαν στη ρύθμιση.

Έρχεται νέα ρύθμιση

Όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν εντάχθηκαν προηγούμενη ρύθμιση εκτιμάται ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν σε μια νεα ρυθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά που θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, αφού το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει αποδεχθεί την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για την επαναλειτουργία της πλατφόρμας για δηλώσεις αδήλωτων επιφανειών.

Η πλατφόρμα σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η εκκαθάριση όλων των εκπρόθεσμων δηλώσεων επιφανειών ακινήτων που υποβλήθηκαν στους δήμους στο πλαίσιο εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Σε χωριό του Ηρακλείου: Τον έπιασαν την ώρα που έφευγε από τη χασισοφυτεία

Κρήτη: Αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι!