Τετάρτη 20 ΝΟΕ 2019 14:52
 • Ηρακλειο
  23°C
 • Χανια
  22°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  23°C
Ekriti.gr Logo

Τα εύσημα στους πυροσβέστες της Κρήτης για το μέχρι στιγμής έργο τους

Τα εύσημα στους πυροσβέστες της Κρήτης για το μέχρι στιγμής έργο τους

φωτιές

Τα εύσημα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά αλλά και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου, Βασίλη Ματθαιόπουλου, απέσπασαν και όχι άδικα, τόσο η Περιφερειακή Διοίκηση της Πυροσβεστικής όσο και οι επικεφαλής των τεσσάρων νομών της Κρήτης, για τη μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζει η Κρήτη αναφορικά με τις πυρκαγιές και την καμένη έκταση.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του ΠΣ ξεκίνησαν σήμερα από Ηράκλειο σειρά επαφών σε υπηρεσίες της Πυροσβεστικής ανά την επικράτεια.

Σε σχετική ενημερωτική συνάντηση που έγινε σήμερα στο Ηράκλειο, παρουσιάστηκαν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της αντιπυρικής περιόδου. Σύμφωνα με αυτά, στην Κρήτη, από την 1η Μαΐου συγκεκριμένα οπότε και ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, έχουν καεί 570 στρέμματα γης όταν το προηγούμενο έτος, η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώθηκε με απολογισμό 14.760 καμένα στρέμματα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, για τα τελευταία 20 χρόνια, χειρότερη χρονιά ήταν το 2012 με τραγικό απολογισμό 60.000 στρέμματα καμένης γης ενώ το 2014 με είχαν καεί 18.000 στρέμματα.
 

pyrosvestiki.jpg, by gpapadakis

(Από την επίσκεψη των Χαρδαλιά και Ματθαιόπουλου στο κτίριο της Πυροσβεστικής στο Ηράκλειο)

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στις συλλήψεις στις οποίες έχδει προχωρήσει η Πυροσβεστική στο νησί και οι οποίες είναι πολλές και αφορούν σε άτομα που είτε προκαλούν πυρκαγιά από αμέλεια είτε από πρόθεση. 

Κι ενώ μπορεί τα στοιχεία να κάνουν τους πυροσβέστες στην Κρήτη αλλά και την πολιτική – φυσική ηγεσία του ΠΣ να χαμογελούν, εντούτοις δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός κι αυτό διότι η αντιπυρική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και μέχρι τότε η Πυροσβεστική στην Κρήτη θα είναι ετοιμότητα για άμεση επέμβαση όποτε κι αν χρειαστεί.

Γ.Π.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση ανάθεσης «Συγκριτική τεχνικοοικονομική αξιολόγηση για την αξιοποίηση των υφάλμυρων...
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικών Υπηρεσιών και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος...