Κρήτη

Στην Αθήνα ο Αρναουτάκης - Συνάντηση με Μπόλαρη και Φωτίου

Αρναουτακης

Θέματα υποδομών και ανάπτυξης του αγροτικού τομέα στην Κρήτη αλλά και ζητήματα που άπτονται στις δράσεις του Κοινωνικού Ταμείου έθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης σε διαδοχικές συναντήσεις του την Πέμπτη στην Αθήνα. Ο Περιφερειάρχης και ο αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης στη συνάντηση τους συζήτησαν θέματα υποδομών, εγγειοβελτιωτικών έργων στον πρωτογενή τομέα . Μάλιστα ο Περιφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα των έργων εκτροπής του ποταμού Πλατύ, του φράγματος Λιθινών, την κατασκευή δικτύων του φράγματος Πλακιώτισσας, άλλων εγγειοβελτιωτικών παρεμβάσεων και ζήτησε την ένταξη-χρηματοδότηση τους στη νέα Προγραμματική Περίοδο. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Υπουργό άμεσες ενέργειες στην λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας του Φοινικόδασους στο Βάι από τον κίνδυνο του καταστροφικού σκαθαριού και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση στην Αθήνα για την κατάρτιση συγκεκριμένου διαχειριστικού σχεδίου αντιμετώπισης.  Στη συνάντηση όπως έγινε γνωστό θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης επιστήμονες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο κ.α. Επίσης ο Περιφερειάρχης μετά την συνάντηση του με τον κ. Μπόλαρη επισκέφθηκε την αν. Υπουργό αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις δράσεις του Κοινωνικού Ταμείου.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Φύσηξε ...Βοργιάς και σάρωσε στις εκλογές

βοργιας.jpg

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των  Αντιπροσώπων, στις αρχαιρεσίες του  Εργατικού  Κέντρου  Ηρακλείου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού  Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου,  Εξελεγκτικής  Επιτροπής  &  Αντιπροσώπων  στην  Γ.Σ.Ε.Ε.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, έπειτα από μία ήρεμη εκλογική διαδικασία, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο 23/10/2021.

Στις εκλογές  συμμετείχαν 2 ψηφοδέλτια. Το ψηφοδέλτιο του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΔΗΣΥΕ), με επικεφαλής τον Στέλιο Βοργιά και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ), με επικεφαλής τον Γιάννη Γωνιανάκη.

Αναλυτικότερα τώρα, ψήφισαν 281 από τους 286 εγγεγραμμένους Αντιπροσώπους Σωματείων εκ των οποίων βρέθηκαν 280 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα (1) άκυρο. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  15 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 4 ΕΔΡΕΣ

Για το Γενικό Συμβούλιο:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  12 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 3 ΕΔΡΕΣ

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  213 ψήφους (76%),  4 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 67 ψήφους (24%), 1 ΕΔΡΕΣ

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΣΕΕ, από τους 98 Αντιπροσώπους ψήφισαν οι 92 και βρέθηκαν 91 έγκυρα ψηφοδέλτια και ένα(1) άκυρο.

Αναλυτικότερα έλαβαν:

Η ΔΗΣΥΕ έλαβε  86 ψήφους (93,5%),  5 ΕΔΡΕΣ

Η ΔΑΣ έλαβε 5 ψήφους (6,5%), 0 ΕΔΡΕΣ

Δήλωση Στέλιου Βοργιά:

 «Το αποτέλεσμα μας γεμίζει τεράστια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων του Ηρακλείου. Η στήριξη των αντιπροσώπων ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μας γεμίζει πραγματικά συναισθήματα ικανοποίησης, συγκίνησης αλλά και ευθύνης. Ευχαριστώ προσωπικά του Συνέδρους-Συναδέλφους που μας στήριξαν αλλά και αυτούς που δεν μας στήριξαν και δεσμεύομαι ότι η ΔΗΣΥΕ θα συνεχίσει τους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο για τους εργαζομένους και τους ανέργους του Ηράκλειου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν οικίσκοι στα χωριά που ισοπέδωσε ο Εγκέλαδος

Κορωνοϊός - Κρήτη: Έκρηξη ιικού φορτίου στα λύματα

ESPA BANNER