Κρήτη

Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ: Η τέχνη του μαντολίνου στην Κρήτη #2

unnamed_1.jpg

Την πέμπτη 25/10 στο Μουσείο θύραθεν παραδοσιακών οργάνων έρευνας και Τεκμηρίωσης έγινε η παρουσίαση του ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Η τέχνη του μαντολίνου στη Κρήτη #2''.

Η εκδήλωση στέφηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμο βρέθηκε στο Μουσείο για να παρακολουθήσει τον ντοκιμαντέρ. Όπως τόνισε και ο καλλιτεχνικός διευθηντής Γρηγόρης Πιτσικάκης σκοπός και στόχος του μουσείο είναι να κάνει ανάλογες δουλειές για τα μουσικά όργανα αρχικά της κρήτης και έπειτα της Ελλάδας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Ευριπίδης Κουκιαδάκης αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου αλλά και ο κος Κώστας Φασουλάκης αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού και απόδημου ελληνισμού.

Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις από σπουδαίους οργανοποιούς του Κρητικού μαντολίνου αλλά και γνώστες της Κρητικής μουσικής.

Οργάνωση:
Μουσείο Παραδοσιακών Οργάνων, Έρευνας και Τεκμηρίωσης Θύραθεν
www.thirathen.com

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Βαρούχας Μανώλης
Σενάριο:
Πιτσικάκης Γρηγόρης

Μοντάζ:
Βαρούχας Μανώλης
Φραντζέσκος Μάνος
Μαθιουδάκης Μανόλης

Επιμέλεια:
imonline

Οργανοποιοί:
Ιωάννης Σκουλάς
Γιάννης Ρομπογιαννάκης
Γρηγόρης Στρατήγης

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Μιχάλης Σταυρακάκης
Μιχάλης Κονταξάκης
Νίκος Πατενταλάκης
Κωστής Αβυσσινός
Ηρακλής Πρινιανάκης
Γεώργιος Κοκολογιάννης
Αντώνιος Πρινιανάκης

Υποστήριξη:
Περιφέρεια Κρήτης

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο - κορωνοϊός: Κλείνει η Αιματολογική Κλινική λόγω κρουσμάτων

Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Αναστέλλεται εντός της ημέρας η λειτουργία της Αιματολογικής Κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου, λόγω κρουσμάτων, τόσο σε νοσηλευτές όσο και σε ασθενείς!

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς μεγάλος αριθμός νοσηλευτριών αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού, σε μία κλινική που νοσηλεύει ογκολογικούς ασθενείς.

Μετά από συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ οι ασθενείς της Αιματολογικής Κλινικής του Βενιζελείου θα μεταφερθούν εκεί για νοσηλεία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Διοίκηση του Βενιζελείου θα έχει συνάντηση με μία προς μία τις νοσηλεύτριες, προκειμένου να τις πείσει να κάνουν το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι το Βενιζέλειο είναι το νοσοκομείο που δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες την μεγαλύτερη πίεση από όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία μίας 3ης Κλινικής Covid, ενώ στο νοσοκομείο ισχύουν αυστηρά μέτρα για τους επισκέπτες, καθώς προέκυψαν κρούσματα και σε άλλες κλινικές.

Μάλιστα ο Υπεύθυνος Διαχείρισης των περιστατικών Covid του Βενιζελείου Γρηγόρης Πασπάτης, πριν από λίγες ημέρες εμφανίστηκε οργισμένος εναντίον εργαζομένων του νοσοκομείου που αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση - κορωνοϊός: Χιλιάδες λουκέτα και αγωνία για την επόμενη μέρα

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες