Κρήτη

Πανό για τη Μακεδονία στην κατάθεση στεφάνων στο Ηράκλειο (φωτο)

pano.jpg

Με πλακάτ και πανό στα οποία αναγράφονται συνθήματα για τη Μακεδονία, πολίτες έδωσαν το παρών στην κατάθεση στεφάνων που έγινε στην Πλατεία Ελευθερίας από τους φορείς της πόλης λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 
Τα πνεύματα ήταν ήρεμα και η κατάθεση στεφάνων έγινε χωρίς απρόοπτα.

 

(φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων)

Την κυβέρνηση στην παρέλαση εκπροσωπεί ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. 

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στεφάνια κατέθεσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, απόστρατων Αξιωματικών, Αντιστασιακών Οργανώσεων. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την Εθνική μας επέτειο αναφέρει, ότι «η 25η Μαρτίου, αποτελεί διπλή γιορτή για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και ο ξεσηκωμός των υπόδουλων Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Αυτοδιάθεση. Το 1821 αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή αμφισβήτησης της δουλείας, της ξένης τυραννίας και της καταπίεσης, το μεγάλο άλμα του Ελληνισμού προς την ίδια την ιδέα της ύπαρξης του. Με την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση της 25ηςΜαρτίου, ο Ελληνισμός ως εθνική οντότητα  έβαλε τα θεμέλια για το σύγχρονο νεοελληνικό κράτος». Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι τα μηνύματα του αγώνα των προγόνων μας είναι διαχρονικά και επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Κοινωνική συνοχή, δημιουργία και πρόοδο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ η γυναίκα με τον κορωνοϊό

ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid-19  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με τη μία περίπτωση, να είναι αρκετά σοβαρή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η μία περίπτωση αφορά στη γυναίκα από τη Βρετανία που την Τρίτη (29/9) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο από τη Ρόδο. 

Η κατάστασή της είναι σοβαρή, σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης ενώ για την άλλη περίπτωση που αφορά σε έναν άνδρα επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία, ο διοικητής ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του έχει παρουσιάσει βελτίωση ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει στη ΜΕΘ.

Γ.Π.