Κρήτη

Κρήτη: Θλίψη για την αγαπητή γιατρό...

Θρήνος

Θλίψη και οδύνη σκόρπισε η είδηση του θανάτου της αγαπητής γιατρού με πλούσια δράση και προσφορά στα τοπικά. Η Χαρούλα Μυλωνάκη, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 68 ετών, μετά από πολυετή περιπέτεια που είχε με την υγεία της, αφήνοντας πίσω της ωστόσο, πλούσια παρακαταθήκη και πεπραγμένα που τιμούν το όνομα και την πορεία της.

Από την επαγγελματική της πορεία, η Χαρούλα Μυλωνάκη ήταν παθολόγος που διετέλεσε και αναπληρώτριας διευθύντρια της Β’ Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ ήταν και Υπεύθυνη του Διαβητολογικού ιατρείου.

Όπως αναφέρει το zarpanews η δράση της όμως δεν περιορίστηκε στο λειτούργημα του γιατρού. Η πολυσχιδής προσωπικότητα της, την ωθούσε να ασχοληθεί με τα κοινά και να προσφέρει στην κοινωνία.

Η εκλιπούσα γιατρός, Χαρούλα Μυλωνάκη
Η εκλιπούσα γιατρός, Χαρούλα Μυλωνάκη

Έτσι εκτός των άλλων, είχε εκλεγεί Νομαρχιακή Σύμβουλος τις τετραετίες 1994-1998 και 1998-2002, αλλά και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Χανίων, με διαρκή παρουσία από το 2002, ενώ είχε περάσει από τις θέσεις της Προέδρου τόσο στο Δ.Σ. της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρεθιανών.

Η κηδεία της αγαπητής Χαρούλας, θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο -λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό- στα Χαιρεθιανά Κισσάμου, απ’ όπου καταγόταν.

 

Κρήτη

Πρόγραμμα αναμπέλωσης ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο Βορίδης

αναμπέλωση

Πρόγραμμα αναμπέλωσης, ανακοίνωσε από το Ηράκλειο που βρίσκεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση στις εγκαταστάσεις της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε ότι ως πολιτική προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το ζήτημα της αναμπέλωσης που αφορά το επιτραπέζιο σταφύλι και τη σταφίδα θα αποτελέσει αντικείμενο προγράμματος που ήδη επεξεργάζονται στο υπουργείο και μετά βεβαιότητας, όπως τόνισε, θεωρεί ότι θα ενταχθεί στο επόμενο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Πιστεύουμε πολύ και στα δύο προϊόντα που έχουν εξαιρετικά δυναμικό χαρακτήρα και πρέπει να ενισχύσουμε την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά τους. Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναμπέλωσης. Έχουμε ήδη ξεκινήσει και μελετάμε το θέμα αυτό. Μετά βεβαιότητας θεωρώ ότι θα το εντάξουμε στο επόμενο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και αφού εξετάσουμε κάποια επιμέρους νομικού περιεχομένου ζητήματα, θα δούμε αν μπορούμε να το ξεκινήσουμε τώρα και να το συνεχίσουμε σαν γέφυρα στο επόμενο πρόγραμμα», είπε ο κ. Βορίδης που ξεκαθάρισε ότι τα ζητήματα νομικού περιεχομένου που τίθενται, αφορούν τη δυνατότητα εκκίνησης του προγράμματος χωρίς να προκύψουν θέματα παρανόμων ενισχύσεων τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους ανακτήσεων.

«Από την στιγμή που θα είμαστε εντάξει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο ζήτημα αυτό, είπα ότι είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα ποσά, προκειμένου να οργανώσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην ενίσχυση της αποδοτικότητας αυτής της καλλιέργειας και των προϊόντων της, που έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα και θα ενισχύσουν την τοπική αλλά και την εθνική οικονομία», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.