Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη Χιλιάδες μαθητές στην "Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016"

00_tucer.jpg
 clock 16:30 | 24/10/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με απόλυτη επιτυχία και με απρόσμενα μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, η εκδήλωση του Πολυτεχνείου Κρήτης «Ημέρα Επιστήμης και Τεχνολογίας 2016» με κύριους αποδέκτες παιδιά δημοτικού. Συνολικά περισσότεροι από 5000 επισκέπτες βρέθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη για την Ημέρα Επιστήμης & Τεχνολογίας, εκ των οποίων περίπου 2500 «μικροί επιστήμονες», πάντα με την επίβλεψη έμπειρων συνεργατών και εθελοντών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν εντυπωσιακά και πολλές φορές «μαγικά» πειράματα και παράλληλα να παρακολουθήσουν επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών με χρήση ερευνητικών προτύπων και εργαλείων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

0_env_eng.jpg

0_env_eng.jpg, by gpapadakis

3_episkeptes.jpg

3_episkeptes.jpg, by gpapadakis

5_ekpaidotopoi.jpg

5_ekpaidotopoi.jpg, by gpapadakis

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 11 εργαστήρια από όλες τις Σχολές του Πολυτεχνείου Κρήτης και πάνω από 250 εθελοντές φοιτητές που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της. Ήταν μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία με γνώμονα το σεβασμό για τις φυσικές επιστήμες και τη μηχανική. Οι διαδραστικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν βοήθησαν στην «ανακάλυψη» νέας γνώσης με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ερευνητικής διάθεσης και στάσης στα παιδιά δημοτικού.
Στα περίπτερα Επιστήμης & Τεχνολογίας, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να «ακούσουν» από τα ραδιόφωνα των φυτών και να αντιληφθούν με απλό και εφευρετικό τρόπο τις τεχνικές ασύρματης μετάδοσης και σχεδίασης περιβαλλοντικών αισθητήρων, να «ταξιδέψουν» στη Γη, στον ουρανό και στο διάστημα  μέσα από «κινούμενα χρωματιστά βουνά από άμμο» και πτήσεις βραβευμένων drones, να περιεργαστούν τον «Σπύρο Λούη» και τα τρόπαια της ομάδας TUC Eco Racing, να δράσουν μέσα σε ρεαλιστικά τρισδιάστατα περιβάλλοντα Εικονικής Πραγματικότητας και να «βρεθούν» σε κόσμους διαφορετικούς από τους πραγματικούς, να παρακολουθήσουν πειράματα χημείας,  να γνωρίσουν τις περιβαλλοντικές τεχνολογίες αντιρρύπανσης, να αντιληφθούν μέσω απλών δραστηριοτήτων την έννοια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μαθαίνοντας παράλληλα απλούς τρόπους για να διατηρούν το περιβάλλον καθαρό, να εμβυθιστούν στο συμβολικό, το κινητικό και το καλλιτεχνικό παιχνίδι και να δημιουργήσουν μικρές κατασκευές  στους Εκπαιδότοπους, να σχεδιάσουν και κατασκευάσουν οικογένειες καρεκλών, να γνωρίσουν πως αξιοποιούνται τα απόβλητα στην τέχνη, το σχέδιο και τη μόδα και να ανακαλύψουν τα ρομπότ του Πολυτεχνείου Κρήτης που πρόσφατα έμαθαν να μιλάνε Ελληνικά και «έπιασαν» λίγη κουβεντούλα με τους μικρούς μας φίλους!

6.1_drones.jpg

6.1_drones.jpg, by gpapadakis

6_partsi.jpg

6_partsi.jpg, by gpapadakis

Επίσης, το Πολυτεχνείο Κρήτης είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων  και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, όπου οι μαθητές αυτών είχαν την ευκαιρία να δείξουν ομαδικές επιστημονικές και τεχνολογικές εργασίες τους, σε συνολικά 3 περίπτερα επιστήμης, στα πλαίσια της ειδικής ενότητας -έκθεσης “Junior Επιστήμονες 2016”.

Η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους καθηγητές, το επιστημονικό προσωπικό των «περιπτέρων επιστήμης»,  που γεμάτοι ενέργεια μέχρι την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, εξηγούσαν κάθε φορά με την ίδια ζωντάνια τα «πειράματά» τους, αποτελώντας  τους κύριους συντελεστές αυτής της σημαντικής δραστηριότητας.

7_karkles.jpg

7_karkles.jpg, by gpapadakis

8_radio.jpg

8_radio.jpg, by gpapadakis

Ευχαριστούμε επίσης θερμά την «κινητήρια δύναμη» της Ημέρας Επιστήμης & Τεχνολογίας που είναι οι εθελοντές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οι οποίοι επί 6 συνεχόμενες ώρες καθοδηγούσαν, βοηθούσαν, απαντούσαν σε ερωτήσεις, έκαναν επιδείξεις πειραμάτων και τεχνολογικών εφαρμογών σε όλους τους επισκέπτες μαθητές Δημοτικών Σχολείων και στους γονείς τους.

9_episkeptes_tielab.jpg

9_episkeptes_tielab.jpg, by gpapadakis

Το Πολυτεχνείο Κρήτης επίσης ευχαριστεί τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού που συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και  τις εταιρείες Γρηγόρης, Νερά Κρήτης, ArTECH, Elval Colour και Resolution για τις χορηγίες τους.

Πάνω από όλους όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της Ημέρας Επιστήμης & Τεχνολογίας 2016 που μας τίμησαν με την παρουσία τους!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis