Κρήτη

Κρήτη: 14 γιατροί ζητούν επαναπρόσληψη - Τι απαντά η Λένα Μπορμπουδάκη

γιατρος

Την επαναπρόσληψή τους ζητούν από το περασμένο καλοκαίρι 14 γιατροί στην Κρήτη που είχαν απολυθεί από τον ΕΟΠΥΥ, το 2014, μετά και την δικαίωσή τους από την Δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν.

Πρόκειται για περιπτώσεις γιατρών που απολύθηκαν μετά την κατάργηση των θέσεων που κατείχαν, ενώ δεν υπέβαλαν αιτήσεις για να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες υγείας και αρνήθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία τους, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Επειδή, όπως ανέφερε η κ. Μπορμπουδάκη, η απόφαση δικαίωσής τους δεν έχει τελεσίδικο χαρακτήρα, η 7η ΥΠΕ, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον και σεβόμενη την νομοθεσία, υπέβαλε έφεση στις 25 Σεπτεμβρίου η οποία θα συζητηθεί στις 23 Φεβρουαρίου.

Δεν θέλουμε να δημιουργούμε γιατρούς δύο ταχυτήτων – ανέφερε χαρακτηριστικά- χωρίς να παραλείψει να προσθέσει ότι η Υπηρεσία τους χρειάζεται, ειδικά τώρα που διανύουμε περίοδο πανδημίας.

Τέλος η κ. Μπορμπουδάκη γνωστοποίησε τη σημερινή συνάντησή της με εκπροσώπους των γιατρών για να συζητηθεί το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 13 γιατρούς στο Ηράκλειο και έναν στο Ρέθυμνο, επί συνόλου 18 που είχαν απολυθεί στην Κρήτη. Οι άλλοι τέσσερις - όπως είπε - δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στο Οργανισμό. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι ως γνωστόν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κρήτης, ενισχύονται με 22 νέες θέσεις επικουρικών γιατρών και 138 νέες θέσεις επικουρικών νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού Όπως ανακοινώθηκε, οι προσλήψεις εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, μετά από αίτημα της υγειονομικής περιφέρειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Δέχομαι προτάσεις για να ηγηθώ ψηφοδελτίου στο Δήμο Ηρακλείου

Κρήτη - Κορωνοϊός: 23 ασθενείς στην Εντατική

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)