Κρήτη

Ηράκλειο: Σφοδρή επίθεση των Ενεργών Πολιτών στη δημοτική αρχή

ενεργοι πολιτες λυγερος.jpg

Για υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας επιτροπών και θεσμών από την Δημοτική αρχή κάνουν λόγο οι Ενεργοί Πολίτες Ηρακλείου, με φόντο την σημερινή συζήτηση (5/9) και ψήφιση του προγράμματος τεχνικών έργων και σχεδίου προϋπολογισμού για το έτος 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, οι εισηγήσεις δόθηκαν στα μέλη ηλεκτρονικά την Παρασκευή 2/9/2016 αργά το μεσημέρι. "Ουσιαστικά μηδενικός χρόνος προετοιμασίας των μελών της οικονομικής επιτροπής, ώστε με τις προτάσεις, συμφωνίες ή αντιρρήσεις να διατυπωθεί ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο και κυρίως πιο υλοποιήσιμο. Διότι το μόνιμο χαρακτηριστικό που έχομε αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι συνεχείς τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού", σημειώνει η ανακοίνωση. 

Οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρουν:
"Βέβαια δεν ξεχνάμε και τα περσινά κατορθώματα της Δημοτικής αρχής που σε μία, ουσιαστικά, συνεδρίαση έφερε και ψήφισε πρόγραμμα τεχνικών έργων και προϋπολογισμό, προκαλώντας την συνολική αποχώρηση της αντιπολίτευσης από αυτήν την συνεδρίαση – παρωδία. Το αποτέλεσμα φαίνεται σε όλες τις ημερήσιες διατάξεις, οικονομικής επιτροπής και δημοτικού συμβουλίου φέτος. Συνεχείς τροποποιήσει ς και συμπληρώσεις με αλλαγές του προϋπολογισμού.
Η δημοτική μας κίνηση « ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την συνεδρίαση γιατί δεν θέλει να νομιμοποιήσει τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές.
Θα διατυπώσουμε τις προτάσεις (όπως κάνουμε πάντα) τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και δημόσια για το τι έργα και τι προϋπολογισμό έχει ανάγκη η πόλη και οι Δημότες μας".

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης