Κρήτη

Ηράκλειο

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα για τον "αφρό" στις παραλίες του Ηρακλείου

θαλασσα

Καμία ανησυχία, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, δεν θα πρέπει να έχουν οι λουόμενοι στις παραλίες που στα μέσα του Ιουνίου βγήκαν έντρομοι από τη θάλασσα όταν είδαν την επιφάνεια να αφρίζει έντονα. Οι περισσότεροι από αυτούς θεώρησαν  πως πρόκειται για μόλυνση του νερού και έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό. Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου του οποίου στελέχη συγκέντρωσαν δείγμα από τις παραλίες Τομπρουκ, Αμνισσό, Κόλπο Δερματά και Κοκκίνη Χάνι, και το έστειλαν στην Αθήνα στα εργαστήρια του ΕΛΚΕΘΕ προκειμένου αυτό να περάσει από χημική ανάλυση.  

Την Παρασκευή (15/7) το Λιμεναρχείο Ηρακλείου έλαβε τα επίσημα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων και με χαρά διαπίστωσε πως αυτό που αντίκρισαν οι λουόμενοι δεν θα πρέπει να τους φοβίζει. Κι αυτό γιατί όπως εξηγεί στο ekriti.gr ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Σαϊτάκης, τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν από το ΕΛΚΕΘΕ, δείχνουν πως πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο με … πρωταγωνιστή το πλαγκτόν.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σαϊτάκης αναφέρει πως οι κυλίδες και ο αφρός στις παραλίες αυτές, οφείλονται, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, στην άνθηση του πλαγκτόν, η οποία άνθηση οφείλεται με τη σειρά της στην αύξηση της θερμοκρασίας του νερού της θάλασσας. Αυτό που τονίζει ο Λιμενάρχης, είναι ότι οι Ηρακλειώτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν και πως δεν υπάρχει κανέναν κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Ρεπορτάζ – Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες

μετακινησεις - ελεγχος

Συνολικά 3.306 έλεγχοι διενεργήθηκαν το περασμένο 24ωρο από την ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Κρήτη, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και βεβαιώθηκαν 50 πρόστιμα.

Για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα εκ των οποίων 3 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο και 10 στο Ηράκλειο.

Για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 36 πρόστιμα, εκ των οποίων 7 στα Χανιά, 4 στο Ρέθυμνο, 22 στο Ηράκλειο και 3 στο Λασίθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Xανιά: Πυρκαγιά μέσα στη Δημοτική Αγορά - Επί ποδός η Πυροσβεστική

Κρήτη: Ο μύθος πίσω από τους Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο (βίντεο)