Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τι είπαν οι πυροσβέστες με Γεροβασίλη και αρχηγό του Π.Σ

gerovasili.jpg

Στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του ΠΣ έθεσε τα ζητήματα που αποσχολουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου και το προσωπικό της, εκπρόσωποι των Πυροσβεστών του Ηρακλείου '.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε σειρά επαφών μεταξύ αυτών  με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και τον Αρχηγό Π.Σ Αντιστρατηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών του Ηρακλείου επέδωσαν τόσο στην υπουργό, όσο και στον αρχηγό του Π.Σ υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Το περιέχόμενο του υπομνήματος έχει ως εξής: 

1.Πλήρη εργασιακή αποκατάσταση των Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
2.Εναρμόνηση των ωραρίων των ΠΠΥ με αυτό του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού.
3.Άμεση πρόσληψη των επιλαχόντων-επιτυχόντωνν Π.Π.Υ.
4.Θεσμοθέτηση Βαθμολογίου στο Πυροσβεστικό Προσωπικό αρχής γενομένης με τον βαθμό του Υπαρχιπυροσβέστη σύμφωνα με την πρόταση που σας έχει υποβάλλει η ΕΠΑΥΠΣ.
5.Αναβάθμηση των Π.Κ Μοιρών και Χερσονήσου Ηρακλείου σε Πυροσβεστικούς σταθμούς Δ’ Τάξεως.
6.Αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων Πυροσβεστικών οχημάτων στην ΔΙΠΥΝ Ηρακλείου με καινούργια οχήματα.
7.Θεσμοθέτηση κανόνων υγείας και ασφάλειας στο Πυροσβεστικό προσωπικό.
8.Αναγνώριση του επαγκελματος μας ως Επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
9.Δυνατότητα άσκησης 2ου επαγγέλματος σύμφωνα με την πρόταση που σας έχει υποβάλλει η ΕΠΑΥΠΣ.
 

Η Υπουργός και ο Αρχηγός του Π.Σ αρχικά εξέφρασαν την εκτίμηση και το σεβασμό  τους για την υπέρπροσπάθεια που καταβάλλεται από το πυροσβεστικό προσωπικό και τον  επαγγελματισμό που το διακρίνει. 
Σε ότι αφορά τα ζητήματα που συζητήθηκαν ανέφεραν ότι πάρα το ότι έχουν αναλάβει καθήκοντα στις νέες τους θέσεις εδώ και λίγο χρονικό  διάστημα,  μέρος αυτων έχουν δρομολογηθεί προς υλοποίηση αρχής γενομένης την απασχόληση σε πλήρη ωράρια των ΠΠΥ και την κάλυψη των κενών στους επιλαχοντες.

Το προσεχές διάστημα θα είναι σε θέση να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Ζήτησαν δε από τους συνδικαλιστές να συνεχίσουν με εντιμότητα και αίσθημα ευθύνης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να τα προωθούν στις ηγεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την εύρυθμη λειτουργία του ΠΣ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα Αλικαρνασσσός: Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη

αιμοδοσία εθελοντής αιμοδότης

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 03/03/2021 στην αίθουσα Ενορίας του Αγίου Νικολάου Αλικαρνασσού και ώρες 13.00 έως 17.30 . 

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με την Ενορία του Αγίου Νικολάου , το 1ο , 2ο κ 5ο Δημοτικά Σχολεία , το 2ο κ 7ο Νηπιαγωγεία Ν. Αλικαρνασσού και τους Συλλόγους Γονέων κ Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού . Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας έχει η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ

Ο Αιματοκρήτης  συμμετέχει στην πανελλήνια εκστρατεία «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για την αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), την Περιφέρεια Αττικής, και την  Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν πάρει ένα ελαφρύ πρωινό ή να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.  

Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα με την οποία μπορεί να καλύψει πιθανή μελλοντική ανάγκη σε αίμα, δική του ή συγγενή. 

Οι αιμοδότες για τη μετάβαση τους στο χώρο της αιμοδοσίας λόγω των μέτρων προστασίας που βρίσκονται σε ισχύ για την πανδημία COVID -19, μπορούν να στέλνουν μήνυμα με κωδικό 1 στο 13033 ή να συμπληρώνουν το κωδικό Β1 στη βεβαίωση μετακίνησης. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για: 

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ για τα rapid test στο νοσοκομείο

Ηράκλειο-κορωνοϊός: Το πιο δύσκολο 15νθήμερο - Νέα έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα!

Ηράκλειο: Παρανομία από την υπηρεσία που υπηρετεί το νόμο