Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φορτηγό του Δήμου "μαζεύει" τραπεζοκαθίσματα από καφετέριες

τραπεζοκαθίσματα

Επιχείρηση - σκούπα βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο του Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας, όπου φορτηγό του Δήμου είναι ήδη γεμάτο με κατασχεμένα τραπεζοκαθίσματα από καφέ της πλατείας, τα οποία δεν πήραν την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, για χρήση κοινόχρηστων χώρων, που έληξε στις 30 Μαρτίου 2018.
"Πρόκειται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία δεν πήραν άδεια όχι μόνο φέτος, αλλά εδώ και χρόνια", είπε στο ekriti ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτική Αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός.
Συνεργεία απότελούμενα από άνδρες της ΕΛΑΣ και στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, μαζί με εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, έχουν ήδη ...επισκεφθεί δύο καφέ και μάζεψαν όλα τα τραπεζοκαθίσματα που ήταν απλωμένα στην πλατεία.
Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επομενες ημέρες, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα τα αντικείμενα θα μεταφερθούν στις αποθήκες του Δήμου, από όπου ο ιδιοκτήτης του καφέ θα μπορέσει να τα πάρει, μόνο εάν καταβάλλει το διπλάσιο των χρημάτων που θα κατέβαλε αν τακτοποιούσε τις υποχρεώσεις του μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

(φωτο αρχείου)

Κρήτη

Πρόεδρος Παγκρήτιας Τράπεζας στο Ράδιο Κρήτη: "Φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη

Ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας

Για “φιλική συγχώνευση” δύο ιστορικών τραπεζών στην Κρήτη, έκανε λόγο μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος, με αφορμή το μνημόνιο αμοιβαίας συνεννόησης που υπέγραψαν Παγκρητια Τράπεζα και Συνεταιριστική Χανίων.

Ο κ. Δημόπουλος έκανε λόγο για μία ισχυρή τράπεζα με βάση την Κρήτη και την κρητική οικονομία και υπηρεσίες full banking.

Μπαίνοντας στην κανονικότητα, μετά την πανδημία, οι τράπεζες θα πρέπει να διαδραματίσουν το ρόλο τους. Η νέα τράπεζα θα έχει 30% σε πελάτες, 40% σε καταθέσεις και στα δάνεια πάνω από 20%. Φιλοδοξούμε ότι θα έχουμε κυρίαρχη θέση στην αγορά της Κρήτης, ενώ θα είμαστε δίπλα στο κάθε νοικοκυριό, στον μικρό και μεσαίο επιχειρηματία του νησιού, κι εκεί θα ρίξουμε όλη την προσοχή μας”, τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε, η νέα τράπεζα θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση ενώ θα προηγηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με στόχο να μπει στο χρηματιστήριο. “Δεν θα έχουμε τίποτε να ζηλέψουμε από τις συστημικές τράπεζες”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Με βάση την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο τράπεζες «η συγχώνευση θα προχωρήσει με βάση την καθαρή θέση της κάθε τράπεζας και αφού πρώτα υλοποιηθεί ο απαιτούμενος οικονομικός και νομικός έλεγχος και εγκριθούν οι διαδικασίες από τις γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών και τις εποπτικές αρχές». 

Τα δύο μέρη δεν έχουν δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το ύψος της προγραμματισμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην μετά Covid-19 εποχή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι ελληνικές τράπεζες καλούνται να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη φάση της ανόρθωσης της οικονομίας και της επίτευξης σταθερών αναπτυξιακών ρυθμών, λειτουργώντας ως αρωγοί των επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, με έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών και εθνικών προγραμμάτων και στην μετάβαση σε μία νέα πράσινη και ψηφιακή οικονομία. 

Με αυτό το δεδομένο, η παρούσα χρονική στιγμή κρίθηκε ως η πλέον κατάλληλη για την συνένωση των δυνάμεων των δύο τραπεζών της Κρήτης και τη δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής τράπεζας, η οποία πρόκειται να συνεισφέρει σημαντικά στην ευημερία και στην ανάπτυξη της κρητικής κοινωνίας και οικονομίας ενώ παράλληλα θα διαθέτει την δυνατότητα να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και σε εθνικό επίπεδο. 

(Στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Δημόπουλος - Πρόεδρος ΔΣ Παγκρήτιας Τράπεζας)

 

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - επιδοτήσεις: Σήμερα πιστώνονται τα χρήματα στους αγρότες

Κρήτη - κορωνοϊός: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

Ηράκλειο: Έκαναν τα πάντα για να σώσουν την κοπέλα αλλά ήταν αργά...

ESPA BANNER