Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αναβολή στην υπόθεση βιασμού με αίτημα και των δύο πλευρών

Βιασμός ανήλικης

Αναβολή πήρε σήμερα, η εκδίκαση στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, της υπόθεσης βιασμού μίας ανήλικης, πριν από 18 χρόνια, κοπέλας, από τον προπονητή της στην Ιεράπετρα.

Στον κατηγορούμενο, πρωτοδίκως, είχε επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών, και έχει αποφυλακιστεί λόγω προβλημάτων υγείας.

Την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, ζήτησε αρχικά η υπεράσπιση, λόγω αδυναμίας παρουσίας των δικηγόρων, ωστόσο μία απρόσμενη εξέλιξη προκάλεσε το αίτημα και από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Ο λόγος;

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο δικηγόρος της παθούσας Μανώλης Καλαϊτζάκης, ο πρόεδρος της έδρας, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ρώτησε την κοπέλα αν επιθυμεί τη συνέχιση της δίωξης του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζάκη όμως, ο πρόεδρος επέδειξε υπερβάλλοντα ζήλο, επικαλούμενος τις αναφορές της σε παλαιότερες καταθέσεις της, στον Θεό και την πίστη της, ζητώντας της να συγχωρέσει τον κατηγορούμενο, ο οποίο, όπως είπε, έχει εκτίσει μέρος της ποινής του.

"Ασκήθηκε μεγάλη πίεση στην παθούσα", είπε ο κ. Καλαϊτζάκης, η οποία όμως  αρνήθηκε την προτροπή του προέδρου.

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η 4η φορά, που η υπόθεση αναβάλλεται, και θα εκδικαστεί στις 19 Ιουνίου.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)

κινηση

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία και επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά από μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο δε φαίνεται να πηγαίνουν όλα "ρολόι", αφού σύμφωνα με αναγνώστες του ekriti.gr, οι οδηγοί του Ηρακλείου δίνουν "μάχη" με το δικό τους ρολόι από νωρίς το πρωί προκειμένου να φτάσουν εγκαίρως στις δουλειές τους.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που καταγράφεται στις οδικές αρτηρίες οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές με σχολικές μονάδες (π.χ. Λεωφόρος Ιωνίας, Σμπώκου, Γιόφυρο), όπου πάλι από σήμερα  οι γονείς προκειμένου να αφήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο σταθμεύουν εκατέρωθεν του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και οι οδηγοί να εξανίστανται.

 

ειδησεις σημερα 

Κορωνοϊός: Πρώτο κουδούνι μετά από μήνες, με μέτρα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες