Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άφησε το ΙΧ στη μέση και άρχισε να τρέχει με αίματα στα χέρια

evanssyllipsi.jpg

Ένα απίστευτο σκηνικό διαδραματίστηκε νωρίτερα στο κέντρο του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή έναν άνδρα.

Ο οδηγός του ΙΧ που βλέπετε στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, ανέβαινε την οδό Έβανς όταν ξαφνικά έχασε τον έλεγχο του οχήματος με συνέπεια να πέσει πάνω σε κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες πολιτών που ήταν στο σημείο, άφησε το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου και άρχισε να τρέχει.

Λίγα μέτρα παραπάνω όμως και συγκεκριμένα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο άνδρας είχε τραυματιστεί στα χέρια με συνέπεια όσο έτρεχε να αφήνει αίμα στο δρόμο κι έτσι οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν.

Οι πληροφορίες λένε ότι λίγο νωρίτερα, πολύ κοντά στα δικαστήρια είχε προηγηθεί καυγάς με συνέπεια να βγουν μαχαίρια.

Πιθανολογείται ο συγκεκριμένος άνδρας να είχε εμπλακεί στον καυγά και πάνω στον πανικό του ώστε να μην εντοπιστεί από τις Αρχές, ακολούθησε με το όχημά του μία "τρελή" πορεία με συνέπεια να προσκρούσει στον κάδο απορριμμάτων.

Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τον άνδρα για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ξανθός από Ρέθυμνο: Να στηριχθεί έμπρακτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση

ανδρέας ξανθός

«Tην ανάγκη να στηριχθεί έμπρακτα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να επιτελέσει τον πολύ σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο, ειδικά σήμερα που η οικονομική κρίση, η ανεργία και η φτωχοποίηση της κοινωνίας έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη χώρα», επεσήμανε από τον 'Αγιο Βασίλειο Ρεθύμνου ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός επισκέφθηκε το Δήμο Αγίου Βασιλείου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη όπου και ενημερώθηκε για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτή την περίοδο, σχετικά με τη μείωση εσόδων -ειδικά στους τουριστικούς Δήμους- καθώς και για την ανάγκη συμπληρωματικής χρηματοδότησης των ΟΤΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Βασιλείου η ανάγκη συμπληρωματικής χρηματοδότησης είναι επιτακτική προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν οι Δήμοι και να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μέριμνας για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Από την πλευρά του ο κ. Ξανθός πρότεινε στον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου να επεξεργαστεί και να υποβάλλει για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, την ιδέα της στήριξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου και της συνέργειας τους με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της περιοχής (Κέντρο Υγείας Σπηλίου), με στόχο ένα δίκτυο ολοκληρωμένης υγειονομικής και κοινωνικής φροντίδας, που θα απευθύνεται πρωτίστως σε ηλικιωμένους ανθρώπους που διαβιούν χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Στη συνάντηση Α. Ξανθού και Ι. Ταταράκη παρουσιάστηκαν επίσης αναλυτικά τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο.