Κόσμος

Κίνα-ΗΠΑ: Ο Κινέζος πρεσβευτής στις ΗΠΑ δηλώνει ότι η εμπορική συμφωνία εφαρμόζεται

ΗΠΑ κίνα

Η Κίνα εφαρμόζει ακόμα τη «φάση 1» της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας, δήλωσε ο πρεσβευτής της στις ΗΠΑ, αλλά ελπίζει ότι οι δύο χώρες θα μπορέσουν να εργαστούν από κοινού για να αξιολογήσουν τη μεταβαλλόμενη κατάσταση και να συντονίσουν την απάντησή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Global Times. 

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου υπέγραψαν μια προσωρινή συμφωνία προκειμένου να σταματήσουν τη μεταξύ τους επιζήμια δασμολογική διαμάχη τον Ιανουάριο, πριν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού που απειλεί με ύφεση την παγκόσμια οικονομία. 

Ο Τσούι Τιανκάι δήλωσε ότι η Κίνα συνεχίζει να αγοράζει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα και ότι προχωρά στην άρση κάποιων περιορισμών που αντιμετωπίζουν ξένες εταιρίες οι οποίες εισέρχονται στη χρηματοπιστωτική της αγορά, ανέφερε το δημοσίευμα της εφημερίδας. 

«Ελπίζουμε επίσης ότι οι οικονομικές ομάδες των δύο χωρών θα μπορέσουν να κάτσουν μαζί ή να πραγματοποιήσουν μια τηλεδιάσκεψη για να αξιολογήσουν τη μεταβαλλόμενη κατάσταση και να συντονίσουν την απάντησή μας», δήλωσε ο Τσούι σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κόσμος

Τυνησία: Η ΕΕ ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας

τυνησία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε σήμερα «την αποκατάσταση της θεσμικής σταθερότητας το συντομότερο δυνατό» στην Τυνησία μετά την αναστολή του κοινοβουλίου και την αποπομπή του πρωθυπουργού από τον πρόεδρο της χώρας Κάις Σάγεντ.

«Ζητάμε να επαναληφθεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα, να γίνουν σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε μορφή βίας (..) Η διατήρηση της δημοκρατίας και της σταθερότητας της χώρας αποτελούν προτεραιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί με τη μέγιστη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Τυνησία. Η πρόσδεση της χώρας στις δημοκρατικές αξίες, ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, το Σύνταγμα και το νομοθετικό πλαίσιο θα πρέπει να διαφυλάσσονται, ενώ παράλληλα να εισακούγονται οι επιθυμίες και οι προσδοκίες του λαού της Τυνησίας», τόνισε ο Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ επανέλαβε «τη σημαντική στήριξη της Ένωσης και των κρατών μελών της προς την Τυνησία στο πλαίσιο της ευρείας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η Κούβα καταγγέλλει ότι η πρεσβεία της στο Παρίσι δέχτηκε επίθεση με μολότοφ

Λεβερκούζεν: Σοβαρά τραυματίες και αγνοούμενοι από την έκρηξη σε εργοστάσιο (βίντεο)

Αλβανία: Έκλεψαν οστά Ελλήνων ηρώων του 1940!