Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Space Hellas, Δημήτρης Μανωλόπουλος

μανωλόπουλος

Την απροσδόκητη απώλεια του εμπνευστή, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου της, Δημήτρη Μανωλόπουλου, ανακοίνωσε η Space Hellas.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο αναφέρει: «Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών το Σάββατο 3/11, αφήνοντας πίσω του ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο ως δυναμικός επιχειρηματίας, όσο και ως εξαίρετος άνθρωπος.

Η Space Hellas υποκλινόμενη με ιδιαίτερη συγκίνηση, αποχαιρετά το δικό της άνθρωπο, που διακρίθηκε σε όλη του τη ζωή για το μεγάλο πάθος για τη δουλειά του και κυρίως για το μοναδικό τρόπο που διοικούσε και αγαπούσε τους ανθρώπους. Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος ήταν ένας άξιος ηγέτης, οραματιστής, πρωτοπόρος, καθοδηγητής, εργατικός, ευθύς, ακέραιος και ακριβοδίκαιος, ένας χαρισματικός άνθρωπος που υπηρέτησε πάντα τις αξίες του.

Ο Δημήτρης Μανωλόπουλος γεννήθηκε το 1944. Σπούδασε Electronic Engineering και είχε περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στις πωλήσεις και στις διεθνείς επιχειρήσεις. Το 1985 σηματοδοτεί το μεγαλύτερο σταθμό της επαγγελματικής του πορείας, με την δημιουργία της Space Hellas μιας ελληνικής εταιρείας με εξειδίκευση στα έργα της υψηλής τεχνολογίας. Η επιτυχημένη πορεία της Space Hellas, από την ίδρυσή της το 1985 μέχρι σήμερα, είναι απόλυτα συνυφασμένη με το όραμα και το έργο του Δημήτρη Μανωλόπουλου, ώστε σήμερα να αποτελεί, έναν από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς παρόχους της χώρας.

Η ευαισθησία και η αγάπη του προς την εταιρεία αποδεικνύεται και από την τελευταία του ομιλία προς το προσωπικό της, όπου είπε:

«Κοιτάζοντας τη Space Hellas στα 32 χρόνια της, αισθάνομαι ευτυχισμένος. Δε νομίζω πως κάποιος θα ζητούσε κάτι περισσότερο από την επαγγελματική του εξέλιξη. Ξεκινήσαμε δύσκολα και μόνο με ατέλειωτες ώρες σκληρής δουλειάς και προσπάθειας, αλλά είχαμε τόση πίστη σε αυτό που κάναμε που ήταν αδύνατον να μην πετύχουμε.

Η πολλή δουλειά, η αγάπη για αυτό που κάναμε και το πάθος να φτάσουμε αυτό που ονειρευόμασταν, είναι αυτό που θυμάμαι πολύ έντονα και το οποίο καθόρισε την επιτυχία για τη συνέχεια. Μια επιτυχία στην οποία δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε από την αρχή, το μόνο που κάναμε ήταν να τη στηρίζουμε με πάρα πολλή δουλειά, επιμονή και τόλμη.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας πίστεψαν, στους συνεργάτες, αλλά και στους πελάτες που μας στηρίζουν χρόνια με την επιλογή τους και χάρη σε εκείνους, φτάσαμε ως εδώ και συνεχίζουμε.»

Η επιτυχία της Space Hellas δικαίωσε απόλυτα τον οραματιστή της και το 2013 ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, παρέδωσε την ηγεσία της εταιρείας στη νεότερη γενιά των στελεχών της με επικεφαλής τον γιό του Σπύρο Μανωλόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου».

 

Ελλάδα

Εμβόλιο: «Ελεύθερη» από κορωνοϊό η Δονούσα

δονουσα

Το δρόμο της εξόδου από τους περιορισμούς της πανδημίας, βλέπουν, τα τέσσερα νησιά των Μικρών Κυκλάδων, που ανήκουν στο Δήμο Νάξου, καθώς ο εμβολιασμός των κατοίκων είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Πρώτη ξεκίνησε η Δονούσα όπου ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού άγγιξε σχεδόν το 100%, όπως επισήμανε  ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Σιγάλας.

Το Σάββατο στο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού πραγματοποιήθηκε ο εμβολιασμός του 80% εκ των 150 μονίμων κατοίκων.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν εμβολιαστεί στην Νάξο τουλάχιστον 25-30 κάτοικοι, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Μέχρι στιγμής στο νησί δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα, κυρίως λόγω της ενημέρωσης που είχαν οι κάτοικοι από τις αρχές και της υπευθυνότητος που επέδειξαν.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την καλοκαιρινή σεζόν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Με μηδενικά κρούσματα στο νησί, οι κρατήσεις για τον Ιούλιο είναι στο 40%- 50%, ενώ για τον Αύγουστο αγγίζουν το 90%.

Στην Ηρακλειά ο εμβολιασμός των κατοίκων πραγματοποιείται σήμερα, στη Σχοινούσα οι περίπου 200 μόνιμοι κάτοικοι θα εμβολιαστούν την Παρασκευή 23 Απριλίου, ενώ στα Κουφονήσια, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 24 και 25 Απριλίου.

ειδησεις σημερα 

Εκκλησία της Ελλάδος: Ανάσταση στις 9.00 το βράδυ - Νωρίς και τα "Θεία Πάθη"

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: «Ήταν μια άτυχη στιγμή», είπε ο δράστης

Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου του Ομίλου ΦΑΓΕ