Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο "άρχοντας της ομορφιάς" Γιάννης Πατίστας

γιάννης_πατίστας

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών και αφήνοντας πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη ο «Βασιλιάς της Ομορφιάς», Γιάννης Πατίστας. Ήξερε να δημιουργεί, να είναι πρωτοπόρος, να ρισκάρει και να ανοίγει νέους επιχειρηματικούς δρόμους.

Ο Γιάννης Πατίστας με πολύ κόπο και πάθος κατάφερε να γίνει ο "βασιλιάς της ομορφιάς" στην Ελλάδα, για πολλές δεκαετίες.
Από το μικρό κατάστημα της οδού Ευρυπίδου 4, το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του, έφτασε να δημιουργήσει μια πραγματική αυτοκρατορία.

Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, που στα καταστήματα του σχηματίζονταν ουρές.

«Τι σας κάνει να είστε γεμάτος ζωή», τον ρώτησαν πριν από 4 χρόνια συνέντευξη που παραχώρησε στη LIFO: «Η αγάπη για το αντικείμενο της δουλειάς μου. Έδωσα τη ζωή μου στη δουλειά μου. Και βέβαια η αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο, από τους πελάτες μου 72 συναπτά έτη», απάντησε.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, γεννήθηκε στην Αίγινα, σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ, αλλά επέλεξε να δουλέψει στην επιχείρηση του πατέρα του μαζί με τον αδελφό του Θανάση.
Στην αρχή πωλούσαν αρώματα και μετά σιγά-σιγά μακιγιάζ και προϊόντα ομορφιάς.

Δούλευε από τις 6 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Δεν πήγε ποτέ διακοπές, δεν έλειψε ποτέ από τα καταστήματα του. Ήταν πάντα εκεί.  Ήταν ο πρώτος που έβαλε διαφημιστικά πανό σε αεροπλάνα που έγραφαν «φρέσκα καλλυντικά Πατίστας, Ευρυπίδου 4».

Πελάτισσες του ήταν όλες οι διάσημες σταρ της εποχής. Από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τη Ζωή Λάσκαρη, μέχρι τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Ζωζώ Σαπουντζάκη.

«Υπάρχει κάτι που σας λείπει κύριε Γιάννη;», τον ρώτησαν. «Απολύτως τίποτα. Είμαι πολύ τυχερός», απάντησε χαμογελώντας.

Ελλάδα

Λαϊκή Εστία - ΟΠΕΚΑ: Παράταση στις αιτήσεις για τα προγράμματα

ΟΠΕΚΑ

Παρατείνεται έως τις 18 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για τους δικαιούχους στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, προκειμένου να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους δικαιούχους η δυνατότητα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, παρατείνεται έως και την Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021, στις 23.59, η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ έτους 2021, που έληγε στις 15/06/2021, δηλαδή στα εξής προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ):

   1. πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων

   2. πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων

   3. εκδρομικό πρόγραμμα

   4. πρόγραμμα κοινωνικού-ιαματικού τουρισμού

   5. παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα

   6. πρόγραμμα παροχής χρηματικού βοηθήματος σε τρίτεκνες-πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις των δικαιούχων οι οποίες υποβάλλονται, μέσω των ΚΕΠ, θα μπορούν να υποβάλλονται έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των ΚΕΠ.

Για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://apps.ogaservices.gr/kataskinotika/, μέχρι τις 23.59.

Πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη διεύθυνση http://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/.