Κρήτη

Συνεχίζεται το "σίριαλ" με τις αναρρωτικές της Κρήτης - Εκκρεμούν 2.500 περιπτώσεις

Απίστευτη γραφειοκρατία και αρκετή δόση ασυνεννοησίας είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό για την έγκριση και πληρωμή των αναρρωτικών αδειών ασφαλισμένων της Κρήτης, που πρέπει να κάνουν ολόκληρο ταξίδι μέχρι τον Πειραιά, προκειμένου να εξεταστούν από επιτροπή και να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί.  Για το σοβαρό αυτό θέμα, είχε γράψει από τις 14 Μαρτίου το ekriti.gr περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχονται πολίτες, οι οποίοι εξαρτώνται οικονομικά από τα χρήματα που θα... πάρουν, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, να στέλνει τότε εξώδικη δήλωση προς τον πρόεδρο του ΠΕΔΥ κ. Δημήτρη Κοντό. 

Δείτε το εξώδικο:

 

Μία νέα διαμάχη για το θέμα, ξέσπασε σήμερα μεταξύ του πρόεδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη και του προέδρου του ΠΕΔΥ κ. Δημήτρη Κοντού σε τηλεοπτική εκπομπή.  Οι ευθύνες έγιναν μπαλάκι που ο ένας το πετάει στον άλλον, αφού σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ο πρόεδρος του ΠΕΔΥ είπε ότι περιμένει από τους ΔΥΠΕάρχες να του στείλουν τις λίστες με τους γιατρούς που θα πλαισιώσουν και θα συστήσουν  τις επιτροπές, ενώ οι ΔΥΠΕάρχες απαντούν ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει παραχώρηση αρμοδιότητας από το υπουργείο στις ΔΥΠΕ και έπειτα να συστηθούν επιτροπές που θα εγκρίνουν τις αναρρωτικές άδειες.

Στην Κρήτη οι περιπτώσεις αναρρωτικών αδειών που εκκρεμούν αγγίζουν τις 2.500 ενώ για το Ηράκλειο μόνο, ο αριθμός φτάνει τις 1.600 , τονίζει στο ekriti.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ο οποίος μεταξύ άλλων διαμηνύει ότι αν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει λύση ,  θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον πρόερδρο του ΠΕΔΥ κ. Δημήτρη Κοντό, προκειμένου μέσω "της νομικής οδού να λειτουργήσουν οι απαραίτητες επιτροπές που θα εγκρίνουν τη πληρωμή των δικαιούχων και να πάψουν πια να ταλαιπωρούνται και να στερούνται το αυτονόητο".

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, οι επιτροπές αυτές λειτουργούσαν μέχρι και πριν από εφτά μήνες στην Κρήτη και έκτοτε στον Πειραιά, εκεί δηλαδή που καταλήγουν και οι αναρρωτικές άδειες του νησιού. Στα γραφεία του Πειραιά υπάρχει απίστευτος συνωστισμός αναρρωτικών αδειών και είναι σχεδόν αδύνατον για κάποιον να πιάσει γραμμή στο τηλεφωνικό κέντρο ενώ πολλές φορές δεν απαντούν καθόλου, αναφέρει ο κ. Βαρδάκης. Από την πλευρά του, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης, είπε ότι την Δευτέρα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, θα ζητήσει να περιέλθει η αρμοδιότητα για τη σύσταση επιτροπών στις ΥΠΕ.

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER