Πολιτισμός

Τεχνολογία

Σούπερ φορτιστής από την Intel, φορτίζει τα πάντα

Σε πολλούς από εμάς, έχει τύχει να ψάχνουμε το φορτιστή του κινητού μας, ή το φορτιστή της φωτογραφικής μας μηχανής και να μην τον βρίσκουμε! Η Intel, σκοπεύει να βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημά της καθημερινότητας μας με το super-bowl! Ένα σούπερ φορτιστή που φορτίζει τα πάντα!

Ανάμεσα στις διάφορες καινοτομίες που παρουσιάστηκαν από την εταιρεία ήταν κι ένας φορτιστής σε σχήμα «μπωλ», στο οποίο πετάμε μέσα τη συσκευή που θέλουμε να φορτίσουμε. Ο Διευθυντής της Intel, Brian Krzanich, ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε, ότι το “Smart Bowl”, είναι μία σημαντική καινοτομία που βοηθά στην μετατροπή όλων των συσκευών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας, σε «έξυπνες».

Ο κύριος Krzanich, προσθέτει ότι μέχρι στιγμής ο έξυπνος φορτιστής, μπορεί να φορτίσει μονάχα προιόντα της Intel. Στο άμεσο όμως μέλλον, οι δυνατότητες του θα διευρυνθούν προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κινητά τηλέφωνα οποιασδήποτε μάρκας, σε tablets και κάθε λογής gadget.

Το νέο και εντυπωσιακό επίτευγμα της Intel, σημαίνει ότι ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση των καλωδίων, το φορτιστών και κάθε είδους αντάπτορα!

Πολιτισμός

Ρωμαϊκή βίλα με τοιχογραφίες του Καραβάτζιο βγαίνει σε δημοπρασία για 471 εκατ. ευρώ - Βίντεο

ΡΩΜΑΙΚΗ ΒΙΛΑ

Η έπαυλη Villa Aurora βρίσκεται στην καρδιά της ιταλικής πρωτεύουσας και είναι διακοσμημένη με την αριστουργηματική τοιχογραφία του Καραβάτζιο. Τώρα, το εμβληματικό αρχοντικό βγαίνει σε δημοπρασία με αρχική τιμή 471 εκατ. ευρώ.

Πέρα από την τελική τιμή που θα πιάσει η Villa Aurora στη δημοπρασία, ο ιδιοκτήτης της αναλαμβάνει και το κόστος της αποκατάστασης που θα φτάσει στα 11 εκατ. ευρώ και δεν συμπεριλήφθηκαν στην τιμή» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Η έπαυλη έχει έκταση 2.800 τετραγωνικά μέτρα και «χτίστηκε το 1570 με ύψος που της επέτρεπε να κυριαρχεί στη Ρώμη. Στα 1621 πέρασε στα χέρια της οικογένειας Ludovisi», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα.

Στο εσωτερικό της υπάρχουν πολλά δωμάτια διακοσμημένα από τον ζωγράφο Γκουερτσίνο, αλλά και το μοναδικό φρέσκο του Καραβάτζιο.Το αριστούργημα του περίφημου Ιταλού καλλιτέχνη παρέμεινε καλυμμένο για αιώνες και ανακαλύφθηκε μόλις το 1969, από την ιστορικό τέχνης Τζουλιάνα Ζάντρι.

Το έργο του Καραβάτζιο στην έπαυλη Villa Aurora πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον κόσμο της Αλχημείας, μέσω τριών Ολύμπιων Θεών: του Δία με τη συνοδεία ενός αετού που αντιπροσωπεύει τον αέρα και το θειάφι, του Ποσειδώνα με ένα ιππόκαμπο που συμβολίζει το νερό και τον υδράργυρο και τον Πλούτωνα μαζί με τον τρομερό Κέρβερο, για τη γη και το άλας.Αυτοί οι ανεκτίμητοι καλλιτεχνικοί θησαυροί του Καραβάτζιο και του Γκουερτσίνο, μαζί με μια συλλογή από αρχαία αγάλματα, συνεισφέρουν σημαντικά στην αρχική τιμή των 471 εκατ. ευρώ της δημοπρασίας της Villa Aurora, στις 18 Γενάρη του 2022.

Όποιος την αγοράσει θα χρειαστεί να ξοδέψει ακόμα 11 εκατ. ευρώ για έργα αποκατάστασης.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα, η πώληση είναι αποτέλεσμα μια αντιδικίας κληρονομιάς, μετά τον θάνατο το 2018 του ιδιοκτήτη πρίγκιπα Νικολό Μπονκομπάνι Λουντοβίσι.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι εάν το ιταλικό κράτος θα κινηθεί για την αγορά του ιστορικού κτιρίου ή θα περάσει σε χέρια ιδιωτών, που θα θέλουν να έχουν έναν αυθεντικό Καραβάτζιο πάνω από τα κεφάλια τους.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταινία "Μan of God" κάνει θραύση και στη Ρωσία

Δημοπρασία - Πάμπλο Πικάσο: Πάνω από 108 εκατ. δολάρια για 11 έργα του

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν τη βιβλική Βησθαϊδά και την Εκκλησία των Αποστόλων

ESPA BANNER