Ειδήσεις

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τον κινεζικό στόλο

Στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας, έδωσε  το παρών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Τον υποδέχθηκε ο ναύαρχος Τσανγκ Τσουανσού στη φρεγάτα Changbai Shan 989.

Στη σύντομη ομιλία του, ο ναύαρχος καλωσόρισε τον πρωθυπουργό και υπενθύμισε τη συμβολή της Αθήνας στην εκκένωση κινέζων πολιτών από την Λιβύη, πριν από ένα χρόνο.

O πρωθυπουργός δήλωσε ευτυχής που βρίσκεται στη φρεγάτα και με την ευκαιρία του κινέζικου νέου έτους, ευχήθηκε καλή χρονιά στον κινεζικό λαό. Αναφέρθηκε στους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς, αλλά και στην εμπορική και οικονομική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

«Η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε στήριγμα στον κινεζικό λαό, όποτε το έχει ανάγκη» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις εκκένωσης πολιτών από την Λιβύη και την Αλβανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις κινεζικές επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα τις στηρίξει και θα τις ενδυναμώσει.

«Στο πλαίσιο αυτό θα αναζητήσουμε νέους τρόπους συνεργασίας του ελληνικού κράτους με κινέζικους φορείς» τόνισε.  

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός δίνει έναν αγώνα για την εδραίωση της εθνικής του ανεξαρτησίας.

Πολιτική

Πλεύρης: Εμείς την πατρίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα

Θάνος Πλευρης

«Η απλή αναλογική δημιουργεί πολλές αντιπολιτεύσεις και καμία κυβέρνηση», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νέου εκλογικού συστήματος στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να πει "κερδίσαμε της εκλογές, αυτοδυναμία έχουμε. Κάτσε να δούμε και στα 3 με 3,5 χρόνια να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε και τι μας βολεύει". Έρχεται όμως, από το πρώτο εξάμηνο και αλλάζει το νόμο», είπε ο Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή γνωρίζει ότι θα είναι αντιπολίτευση, το μόνο που θέλει να κάνει είναι δυσκολεύει τη χώρα να κυβερνηθεί. Αυτό που έκανε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Που ήξερε ότι έχει χάσει όλες τις περιφέρειες και όλους τους δήμους και το μόνο τον ενδιέφερε ήταν να μην μπορεί να κυβερνηθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το ίδιο θέλετε να κάνετε και στη χώρα».

   Εμείς είμαστε συνεπείς, είπε ο βουλευτής της ΝΔ και επισήμανε: «Πάντα αυτά τα εκλογικά συστήματα φέρναμε, όταν ήμασταν στην εξουσία, και το είχαμε πει και προεκλογικά. Εσείς δεν είστε συνεπείς. Γιατί αυτό θα σας συνοδεύει πάντα. Ότι, όταν ήσασταν πρώτο κόμμα, δεν τολμήσατε να φέρετε την απλή αναλογική. Οκτώ μήνες είχατε χρόνο και δεν τολμήσατε να φέρετε την απλή αναλογική. Γιατί; Γιατί είστε πολιτικά καιροσκόποι. Διότι γνωρίζατε ότι το "πρώτη φορά Αριστερά", θα είναι το μήνυμα για να σας φέρνει συνεχώς, στην αντιπολίτευση και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μπρος στο κομματικό σας όφελος, να μην μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Εκεί διαφέρουμε. Εμείς προτιμούμε κυβέρνηση, ακόμα και μια κακή κυβέρνηση που θα μπορούσε να ήσασταν εσείς, αλλά να μπορεί να κυβερνάται ο τόπος. Έχουμε διαφορετικά προτάγματα. Εμείς την πατρίδα, εσείς το κόμμα».