Κρήτη

Ηράκλειο

Μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ξεχύνονται στους δρόμους του Ηρακλείου

Μαθητική πορεία στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας από μαθητές του Ηρακλείου καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους ο αγώνας δεν τελείωσε. Οι μαθητές που λένε όχι στο Νέο Λύκειο και ζητούν να καταργηθεί η τράπεζα των θεμάτων, κάνουν λόγο για έναν αγώνα δίκαιο και προειδοποιούν ότι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αρχή το Εργατικό Κέντρο το οποίο καλεί τους πολίτες να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του στις 10 το πρωί προκειμένου αργότερα να δώσουν το δυναμικό παρών στην πορεία που θα ακολουθήσει. Η συμμετοχή όλων είναι επιτακτική, είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο πρόεδρος του ΕΚΗ κ. Σωκράτης Βαρδάκης που κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Επίσης, κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και τα καταστήματα της πόλης αφού και ο εμπορικός σύλλογος θα συμμετέχει στην κινητοποίηση. Την ίδια ώρα ωστόσο αλλά σε διαφορετικό σημείο, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ Ηρακλείου.
Οι μαθητές σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Μετά το κάλεσμα των 15μελών και γενικών συνελεύσεων πραγματοποιήθηκαν τεράστια μαθητικά συλλαλητήρια με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών! Το Ηράκλειο αλλά και όλη η Ελλάδα αυτές τις μέρες πλημμυρίζουν από μαθητές! Παραπάνω από 500 καταλήψεις
πανελλαδικά! Καταφέραμε και συντονίσαμε τον αγώνα μας !!! Με πρωτοβουλία των 15μελων φτίαξαμε το Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου... γιατι υπάρχει ανάγκη να είμαστε συντονισμένοι... να είμαστε πιο δυνατοί !!!
Ο αγώνας δεν τελείωσε... Γιατί δε πάει άλλο με το τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδυ, τις συνεχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, να τρελαινόμαστε για να πάρουμε το απολυτήριο ή να περάσουμε σε κάποια σχολή. Γιατί δεν πάει άλλο με τους γονείς μας να πληρώνουν τόσα πολλά για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Για να μην μείνουν και φέτος τόσα πολλά παιδία στη ίδια τάξη λόγο του ''Νέου Λυκείου'' και της τράπεζας θεμάτων. Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια χωρίς κατάλληλες υποδομές. Γιατί δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας αβέβαιο !!!
Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Τίποτα δεν χαρίζεται… Τα πάντα κατακτιούνται με αγώνα! Ο αγώνας μας είναι δίκαιος... Δε μασάμε στην τρομοκρατία και τον εκφοβισμό του Υπουργείου, της αστυνομίας, των διευθυντών και των καναλιών... ΝΑ τους σπάσουμε τον τσαμπούκα !!! Συνεχίζουμε με πιο δυναμικούς και οργανωμένους αγώνες... Τα συζητάμε όλα αυτά μέσα στα σχολεία με τους συμμαθητές μας , κάνουμε γενικές συνελεύσεις, γιατί πρέπει να γίνουμε περισσότεροι!
Καλούμε τους καθηγητές μας - τους γονείς στο πλευρό μας !!! ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!
Συντονιστικό Σχολείων Ηρακλείου συμμετέχουν τα σχολεία
Λύκεια : 1ο – 2ο – 3ο – 4ο – 5ο – 6ο – 7ο – 8ο – 10ο – 11ο – 13ο – Αλικαρνασσού
Μελεσών – Γαζίου – Μουσικό – Καλλιτεχνικό – Χάρακα – Αγίου Μύρωμα –Αρχανών
Γυμνάσια : 1ο - 3ο – 5ο - 7ο – 11ο – 13ο – Μελεσών – Αρχανών – Αγίου Μύρωνα
Γαζίου
ΟΛΟΙ στη ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ τη
ΠΕΜΠΤΗ 27/11 στις 11.00 στη πλ. Ελευθερίας !!!
• ΌΧΙ στο Νέο Λύκειο.
• Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Οι εξετάσεις να έχουν
αποκλειστικά ενδοσχολικό χαρακτήρα με ευθύνη των καθηγητών.
• Όχι στα εξαντλητικά ωράρια.
• Καμία ποινικοποίηση των αγώνωνπου αποφασίζουν οι μαθητές.

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER