Κρήτη

Ηράκλειο

Και το ΕΒΕΗ αντιδρά στο κλείσιμο του ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά

Εκτός από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έντονη δυσφορία για το λουκέτο στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Μηνά εκφράζει και το Επιμελητήριο Ηρακλείου. Με επιστολή στον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο Μανώλης Αλιφιεράκης ζητά διευκρινίσεις .

Αξιότιμε κ. Σπυρόπουλε,

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο οτι φημολογείται το οριστικό κλείσιμο του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο Κρήτης, δεδομένου οτι με την υπ. Αριθμ. 2650/20-10-2014 απάντησή σας σε σχετικό ερώτημα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στις 15-10-2014 (αρ.πρ.1263) διαβεβαιώνατε ρητά και κατηγορηματικά οτι «Στη βάση του προαναφερόμενου σχεδιασμού, το κτηριακό συγκρότημα του Αγίου Μηνά πρόκειται να στεγάσει αναβαθμισμένες υπηρεσιακές λειτουργίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκκενωθεί.»

Διευκρινιστικά, στην ίδια απαντητική σας επιστολή επισημαίνατε οτι η μεταφορά αρμοδιοτήτων της ασφαλιστικής του περιοχής «…δεν εξυπηρετεί το στόχο της οριστικής κατάργησης της λειτουργικής μονάδας του Αγίου Μηνά αλλά αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα του λειτουργία ως Περιφερειακού Διοικητικού Κέντρου του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ».

Δεδομένου οτι, όπως είχαμε επισημάνει και στην προηγούμενη επιστολή μας, το εν λόγω υποκατάστημα λειτουργεί – σύμφωνα με πληροφορίες - σε ιδιόκτητο χώρο και κυρίως, εξυπηρετεί χιλιάδες ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχή του Κέντρου του Ηρακλείου, παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τήρηση των έγγραφων διαβεβαιώσεών σας και την αναστολή κάθε νέας προσπάθειας κατάργησης του συγκεκριμένου υποκαταστήματος

Με εκτίμηση

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER