Κρήτη

Ηράκλειο

Διαμαρτυρία για το λουκέτο στο ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην Αγίου Μηνά για το φημολογούμενο οριστικό λουκέτο στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Παράλληλα απεστάλη και επιστολή διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο, στον υπουργό και τον διοικητή του ΙΚΑ. Στην επιστολή τονίζεται το γεγονός ότι δεν υπήρξε διαβούλευση καθώς και το ότι από το υποκατάστημα εξυπηρετούνται κυρίως ηλικιωμένοι, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για να μεταβούν στον Εσταυρωμένο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ:

Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Στρατούλη

Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο.

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση της Κυβέρνησης, για την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αγίου Μηνά, κατά την χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ του ΙΚΑ. Σε επιστολή μας κατά το παρελθόν είχαμε τονίσει την αναγκαιότητα παραμονής του συγκεκριμένου υποκαταστήματος του ΙΚΑ, καθώς εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων πολιτών. Δυστυχώς, η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου είναι εντελώς αντίθετη, με αποτέλεσμα η πρόταση για κλείσιμο των Υπηρεσιών ΙΚΑ Αγ. Μηνά, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στην πόλη του Ηρακλείου.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι και ανήμποροι συμπολίτες μας, βρίσκονται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να υποχρεούνται να μεταβαίνουν στο Κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ Εσταυρωμένου στο Ηράκλειο και στο αντίστοιχο της Ν. Αλικαρνασσού, δημιουργώντας τους μεγάλη ταλαιπωρία.

Η χθεσινή απόφαση της Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ να καταργήσει το συγκεκριμένο υποκατάστημα, χωρίς να υπάρξει νωρίτερα διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς, μας προκαλεί αγανάκτηση αλλά και προβληματισμούς αφού η παραπάνω απόφαση δεν συνάδει με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες τις Κυβέρνησης.

Πως είναι δυνατόν το ΙΚΑ να καταργεί ένα υποκατάστημα που εδρεύει σε ιδιόκτητο κτίριο και από την άλλη να πληρώνει υπέρογκα ποσά σε ενοίκια. Δεδομένου των οικονομικών, κοινωνικών και γεωγραφικών συνθηκών το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απαιτεί, να παραμείνει το Υποκατάστημα ΙΚΑ Αγ. Μηνά ως έχει, καθώς εξυπηρετεί τις ανάγκες χιλιάδων ασφαλισμένων, για το λόγο αυτό σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΟΡΓΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ               ΒΡΕΝΤΖΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιδρούν και οι Οικοδόμοι:

Ως Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται να υλοποιήσει αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ.  

Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα υποκαταστήματα ΙΚΑ λέμε ΟΧΙ στη συρρίκνωση των δομών Κοινωνικής Ασφάλισης.    

Την ώρα που οι παροχές στην κοινωνική ασφάλιση  συρρικνώνονται, η απόφαση της κυβέρνησης να προβεί στο κλείσιμο υποκαταστημάτων ΙΚΑ  δημιουργεί στους ασφαλισμένους επιπλέον ταλαιπωρία, αφού θα αναγκάζονται να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις.   

 

 

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER