Κρήτη

Ηράκλειο

Ατύχημα με ποδήλατο έστειλε 15χρονο παιδί στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ

Ένα 15χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις , μετά από πτώση από το ποδήλατό του σε χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος το απόγευμα της Τετάρτης.  

Όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη η υποδιοικήτρια του ΠΑΓΝΗ Λένα Μπορμπουδάκη, το παιδί έκανε ποδήλατο μαζί με τον 8χρονο αδελφό του, κάποια στιγμή φαίνεται ότι πάτησε μόνο το μπροστινό φρένο και βρέθηκαν και τα δυο κάτω , με το 15χρονο αγόρι να χτυπά πολύ σοβαρά στο κεφάλι.  

Σύμφωνα με την κ. Μπορμουδάκη, το παιδί είναι διασωληνωμένο και σε καταστολή,  ενώ τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ κρίσιμα για την κατάσταση της υγείας του.  

Το 8χρονο αδελφάκι του τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη για την εξέλιξη των μετασεισμών στο Αρκαλοχώρι

λεκκας σεισμος

Σε πλήρη απομείωση βρίσκεται το σεισμικό φαινόμενο που τους προηγούμενους μήνες ακατάπαυστα δημιούργησε πολλά προβλήματα και καταστροφές στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, το Δήμο Αρχανών Αστερουσίων και τις άλλες περιοχές με αποκορύφωμα το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας κ.Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

"Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη ωστόσο τα δεδομένα που υπάρχουν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα" είπε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμη μικρές σεισμικές δονήσεις, ωστόσο πολλές από αυτές δεν γίνονται καν αισθητές στο Αρκαλοχώρι και αλλού αλλά φαίνεται μια εκτόνωση μετά από μήνες συνεχόμενων μετασεισμών στο ρήγμα αυτό.

Ο κ. Λέκκας θα επισκεφθεί την ερχόμενη Παρασκευή, όπως ανέφερε, ξανά το Αρκαλοχώρι κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσει νέα αυτοψία και σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με ζητήματα αντισεισμικής προστασίας κ.α.

Αναφορικά με την αποκατάταση των ζημιών και τις εργασίες που πρέπει να γίνουν σε κτίρια επσήμανε ότι, σταδιακά μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να προχωρήσουν σε αυτές αφού μέχρι τώρα αυτό ήταν αδύνατο λόγω των μετασεισμών ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο αλλαγής του αντισεισμικού κανονισμού απέκλεισε κάτι τέτοιο προς το παρόν αλλά κάλεσε τους μηχανικούς να εφαρμόζουν χωρίς αποκλίσεις τον υπάρχοντα.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Παρουσιάζεται το πρόγραμμα αναμπέλωσης - Τα ποσά της οικονομικής στήριξης

Γιώργος Δεικτάκης: Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από τον θάνατό του

ESPA BANNER