Κρήτη

Ηράκλειο

Από την Κρήτη στον Πειραιά για τις αναρρωτικές άδειες! - Ο Γολγοθάς των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε χιλιάδες οικογένειες του Ηρακλείου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης, ως συνέπεια του αιφνίδιου λουκέτου στον ΕΟΠΥΥ. Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου ζητά επίσπευση των διαδικασιών αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, και κάνει λόγο για "πλήρη εξαθλίωση των ασφαλισμένων", προσθέτοντας  πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλα χτυπήματα.

Από το Ηράκλειο στον... Πειραιά για τις αναρρωτικές!

Πέραν όμως από το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ που περιγράφεται ως εφιαλτικό από τους φορείς της Υγείας, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα στείλει εξώδικο για το σοβαρό θέμα των αναρρωτικών αδειών στο Ηράκλειο που δυστυχώς παραμένουν απλήρωτες. Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, οι άδειες των οποίων οι δικαιούχοι δεν έχουν πληρωθεί ξεπερνούν τις 1.000 σε επίπεδο Νομού Ηρακλείου και αυτό οφείλεται όπως λέει αποκλειστικά και μόνο στο τέρας της γραφειοκρατίας, που δεν λέει να … ηρεμήσει. Όπως είπε στο ekriti, θα ζητήσουν την λειτουργία γραφείου Υγειονομικής Επιτροπής σε όλες τις πόλεις του νησιού προκειμένου, όπως υποστηρίζει, οι άδειες της Κρήτης να βγαίνουν στην Κρήτη και όχι στα γραφεία του Πειραιά που καταλήγουν σήμερα μετά από μία μαραθώνια διαδρομή που κρατάει για μήνες.

Επίδομα τοκετού

Το να έρχεται στον κόσμο μία νέα ζωή είναι αυτό που λέμε το ‘’θαύμα της φύσης’’ και το να δίνεις σε μία γυναίκα επίδομα τοκετού είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ένα κράτος που σέβεται τις γυναίκες και τη νέα ζωή που μόλις αντίκρυσε τη κοινωνία.

Αυτό φαίνεται όμως πως δεν αποτελεί και τόσο σοβαρό επιχείρημα για εκείνους που όχι μόνο αποφάσισαν να κόψουν το επίδομα τοκετού αλλά είπαν  να το ζητήσουν και … πίσω από τις μητέρες που το είχαν λάβει! Να δώσουν δηλαδή πίσω τα χρήματα που δικαιωματικά τους ανήκαν.

Για τον λόγο αυτό, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας την αναστολή της απόφασης του ΙΚΑ που οδηγεί όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος Σωκράτης Βαρδάκης τον κόσμο στην εξαθλίωση. Από τη μια του παίρνουν πίσω τα λεφτά του επιδόματος και από την άλλη του ζητούν να τεκνοποιήσει γιατί χάνεται η Ελλάδα, είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βαρδάκης.

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Δεν είναι λίγες εκείνες οι μητέρες που δεν σκοπεύουν να το δώσουν πίσω καθώς όπως λένε η οικονομική κρίση τους έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα. Είναι κι αυτό κάτι, λένε πολλές για το επίδομα τοκετού. Γιατί τώρα να το δίνουμε πίσω; Δεν γίνεται αυτό που ζητάνε, υποστηρίζουν πολλές. 

του Γιώργου Ι. Παπαδάκη

Κρήτη

Κακοκαιρία: Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας - Τα φαινόμενα στην Κρήτη

ηράκλειο κακοκαιρία

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης του καιρού αύριο και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους. Ειδικά για την Κρήτη, τα φαινόμενα αναμένονται από τη νύχτα της Παρασκευής (3/12) έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (4/12).

Στις περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

* Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

* Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

* Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

* Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

* Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

* Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

* Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το διήμερο της Παρασκευής (03-12-2021) και του Σαββάτου (04-12-2021), με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέκκας στο Ράδιο Κρήτη: Μειωμένα αλλά όχι απογοητευτικά τα ύψη βροχής ως τώρα στο νησί

Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Νέα προειδοποίηση για θυελλώδεις νοτιάδες

Κρήτη - meteo.gr: Ελάχιστες οι βροχές τον Νοέμβριο

ESPA BANNER