Κρήτη

Λασίθι

Από την Ιεράπετρα στην Αμυγδαλέζα τα 26 "ασυνόδευτα" παιδιά

Μόλις ολοκληρωθεί η  απαραίτητη διαδικασία ενδεχομένως και αύριο, αναμένεται να φύγουν για τον προορισμό που επιθυμούν οι 335 μετανάστες οι περισσότεροι από την Συρία που παραμένουν στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιεράπετρας από την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών και 26 "ασυνόδευτα" παιδιά τα οποία ωστόσο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μετανάστες, θα φύγουν μέσα στην  εβδομάδα ίσως και μεθαύριο, στο  Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Για τα παιδιά που βρέθηκαν να είναι ασυνόδευτα, είτε γιατί είναι ορφανά, είτε γιατί οι γονείς τους δεν μπορούσαν να είναι μαζί τους, στο "ταξίδι για μια καλύτερη ζωή", προβλέπεται ειδική διαδικασία η οποία θα εξετασθεί σε συνεργασία των αστυνομικών αρχών με τον Εισαγγελέα.

Σήμερα μάλιστα οι υγειονομικές αρχές προχώρησαν στον εμβόλιασμό τους  κατά της φυματίωσης, και σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν πρέπει να μετακινηθούν για τουλάχιστον ένα 24ωρο. 

Στο μεταξύ 90 μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων  κυρίως  από το Ιραν το Ιρακ αφέθηκαν ελεύθεροι με προθεσμία ωστόσο μόλις ένα μήνα προκειμένου στη συνέχεια να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ε.Σ.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκλογές σήμερα στη ΝΟΔΕ - Πώς θα ψηφίσουν τα μέλη

Νέα Δημοκρατία

Σε θέση μάχης βρίσκονται και σε επίπεδο Ηρακλείου οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύνεδροι για τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία με τις κάλπες να ανοίγουν στις 10 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Στις εκλογές της ΝΟΔΕ Ηρακλείου τα μέλη που θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν θα φτάσουν τα 6.200 ενώ τα μέλη που θα εκλεγούν θα είναι 15 και συγκεκριμένα 6 γυναίκες και 9 άνδρες ενώ οι σύνεδροι που θα εκλεγούν θα είναι 19 (8 γυναίκες και 11 άνδρες) με τον αριθμό των υποψηφίων συνέδρων ωστόσο να ανέρχεται στους 34.

Τη θέση της προεδρίας της ΝΟΔΕ διεκδικεί εκ νέου ο απερχόμενος πρόεδρος Βαγγέλης Καρακανάκης αλλά και ο Στράτος Μαγκουσάκης. 

Με τον ...αέρα της εμπειρίας από την προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο μεν Βαγγέλης Καρκανάκης θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής.

Ο δε Στράτος Μαγκουσάκης δεσμεύεται ο ρόλος του να είναι πάνω από όλα ενωτικός και θεσμικός.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί είτε  μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τα Μέλη εκείνα που επιθυμούν και έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Κόμματος έως και το Σάββατο 16 του μήνα, είτε δια ζώσης στους χώρους: Για τους Δήμους Ηρακλείου,   Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, για τον Δήμο Χερσονήσου στο Δημαρχείο – στο χώρο της Παλαιάς Αμερικανικής Βάσης, για τον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων στο Δημαρχείο στα Πεζά και για τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

 

Διαβάστε επίσης:

Κολομβία: Συνελήφθη ο πιο καταζητούμενος βαρόνος ναρκωτικών

Ηράκλειο: Τραγικός θάνατος για γυναίκα μέσα σε αποθήκη!

ESPA BANNER