Κρήτη

Ηράκλειο

Αντιδράσεις για την παρουσία Χρυσαυγιτών σε γυμναστήριο

Την  αντίδρασή τους για την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, στο χώρο του γηπέδου της Αμμουδάρας όπου και προπονούνται, εκφράζουν γονείς και αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, καλώντας τις αρμόδιες Αρχές να "αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αποδοθεί στο σύνολο του ο χώρος στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ .

Στην ανακοίνωσή αναφέρουν:

"Εμείς, οι γονείς και οι αθλητές του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ) δηλώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τη συνύπαρξη στο χώρο του γηπέδου της ομάδας μας στην Αμμουδάρα με τις εγκαταστάσεις εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη αλλά και λόγω της συχνής επαφής των παιδιών και των συναθλητών μας με άτομα που πρεσβεύουν τη συγκεκριμένη ιδεολογία.

Εδώ και τρία χρόνια εντός των εγκαταστάσεων του γηπέδου μας λειτουργεί παράνομα γυμναστήριο, στο οποίο εκτός από προπονήσεις γίνεται και μύηση σε δήθεν αρχαιοελληνικούς αγώνες πάλης, με αρχαιοελληνικές ασπίδες και ενδυμασίες και άλλες γραφικότητες που καμία σχέση δεν έχουν με τα ιδεώδη του ποδοσφαιρικού μας Συλλόγου.

Στον υπαίθριο μάλιστα χώρο, πίσω από το γήπεδό μας, έχει διαμορφωθεί χώρος «στίβου μάχης» όπου κυρίως τους θερινούς μήνες προετοιμάζονται ανάλογα αρχαιοελληνικά αγωνίσματα.

Το γυμναστήριο αποτελεί αυθαίρετο οίκημα, το οποίο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έχει δοθεί προς χρήση σε άτομα εκτός της ομάδας μας, παρόλο που ο Σύλλογός μας ενοικιάζει το σύνολο της έκτασης του γηπέδου και των βοηθητικών χώρων από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.
Η ανησυχία μας κορυφώθηκε φέτος το καλοκαίρι όταν είδαμε τα πρόσωπα που διαχειρίζονται τον συγκεκριμένο χώρο να πρωτοστατούν στη διοργάνωση του καλοκαιρινού κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη και μάλιστα να φωτογραφίζονται σε αυτές τις δραστηριότητες με πειστήρια που δημοσιεύθηκαν στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. 

Αργότερα, ακριβώς έξω από το γήπεδό μας είδαμε την αστυνομία να συλλαμβάνει μέλη της Χρυσής Αυγής κάποιοι εκ των οποίων καταδικάστηκαν και με βαριές ποινές για κατοχή όπλων. 

Οι φόβοι μας όμως έφτασαν στο απροχώρητο όταν πρόσφατα, μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του γηπέδου δέχτηκαν απειλές από περίεργα άτομα που κινούνται πέριξ των χώρων του γηπέδου και εντός του παράνομου γυμναστηρίου.

Καλούμε τη διοίκηση του Συλλόγου, τους αρμόδιους φορείς, την αστυνομία και τον Δήμο Μαλεβιζίου να λάβουν τα μέτρα τους για την αποκατάσταση της τάξης και για την απόδοση του συνόλου του χώρου του γηπέδου στο ιστορικό σωματείο του ΕΓΟΗ όπου και πραγματικά ανήκει. 

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Γονείς και οι αθλητές του ΕΓΟΗ

 

Σχετική ερώτηση κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Διακάκη

Προς τους κ. κ. Υπουργούς

-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

-Πολιτισμού και Αθλητισμού

-Εσωτερικών

-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 

Θέμα: “Παράνομο γυμναστήριο εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής στην Αμμουδάρα Ηρακλείου”

Σύμφωνα με επιστολή-καταγγελία του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου (ΕΓΟΗ), του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου της πόλης του Ηρακλείου, στον ίδιο χώρο του γηπέδου της ομάδας τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργεί παράνομα και “εκπαιδευτήριο” του φιλοναζιστικού μορφώματος. Γονείς και αθλητές του ομίλου δηλώνουν την έντονη ανησυχία τους αφού πολλά παιδιά έρχονται σε συχνή επαφή με άτομα που πρεσβεύουν την εγκληματική-ναζιστική ιδεολογία. Τονίζουν μάλιστα ότι στο παράνομο αυτό “γυμναστήριο” γίνονται μυήσεις σε δήθεν αρχαιοελληνικούς αγώνες πάλης, που γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους “στίβου μάχης”, με αρχαιοελληνικές ασπίδες και ενδυμασίες και άλλες γραφικότητες πού όπως τα μέλη του ομίλου λένε καμία σχέση δεν έχουν με τα ιδεώδη του ποδοσφαιρικού συλλόγου.

'Έντονες μάλιστα ανησυχίες προκαλεί η καταγγελία ότι το αυθαίρετο οίκημα έχει δοθεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στην εγκληματική οργάνωση για χρήση ενώ το σύνολο της έκτασης του γηπέδου και των βοηθητικών χώρων ενοικιάζει ο ΕΓΟΗ από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου. Ενώ εύλογα προκαλεί αγανάκτηση και ανησυχία σε γονείς και αθλητές, το γεγονός ότι μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του γηπέδου δέχτηκαν απειλές από περίεργα άτομα που κινούνται πέριξ των χώρων του γηπέδου και εντός του παράνομου γυμναστηρίου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί

  1. Έχει δοθεί άδεια στην Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί τους χώρους του γηπέδου της Αμμουδάρας; Αν ναι βάση ποιας απόφασης και από ποια Υπηρεσία έχει δοθεί ;
  2. Υπάρχει άδεια για το οίκημα που βρίσκεται στους χώρους του γηπέδου και το οποίο χρησιμοποιούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής;
  3. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να ερευνηθεί η εν λόγω καταγγελία και να αποδοθούν ευθύνες;
  4. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο σύνολό του στο Σωματείο στο οποίο ανήκει;

 

Κρήτη

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

δάσος ρούβα

Πυροσβεστική, Δασικοί Υπάλληλοι, Αστυνομία και Στρατός βρίσκονται επί ποδός στην Κρήτη, προκειμένου να φυλαχθούν με τον καλύτερο τρόπο νευραλγικά σημεία όπου μπορούν να ξεσπάσουν πυρκαγιές, μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο παρατεταμένος καύσωνας.

Oι περιπολίες εναλλάσσονται, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, και την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου.

Σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δασολόγος στο επάγγελμμα, Μαρία Κοζυράκη έκανε λόγο για πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες υπαγορεύουν την κινητοποίηση των αρχών, αλλά και την αυξημένη προσοχή των πολιτών.

Κρήτη δεν διαθέτει τις δασικές εκτάσεις άλλων περιοχών της χώρας, όμως προσέχουμε σαν τα μάτια μας τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, το Φαράγγι της Σαμαριάς και τους ορεινούς όγκους της υπόλοιπης Κρήτης. Και να μην ξεχνάμε την πηγή ζωής, τα δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα του νησιού", τόνισε η κα Κοζυράκη προσθέτοντας:

"Την ίδια ώρα είναι λάθος να μην υπολογίζουμε στους "πνεύμονες οξυγόνου" τους θάμνους και τα φρύγανα, την ενδημική μας πανίδα, με την οποία είναι καλυμμένο σχεδόν όλο το νησί, και παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος. Αν χαθούν και αυτά, το επόμενο στάδιο είναι η ερημοποίηση, τόνισε η κα Κοζυράκη".

Με φόντο τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Ρόδο, Εύβοια και Αχαία και τις συνέπειες που θα φανούν τον χειμώνα, η κα Κοζυράκη "αποκωδικοποίησε" τι σημαίνει π.χ. η απώλεια 8.800 στρεμμάτων παρθένου κωνοφόρου δάσους στην Ρόδο.

"Επιπτώσεις στο έδαφος, στο κλίμα, στο νερό της περιοχής ένα ολόκληρο οικοσύστημα χάθηκε και αυτός είναι ο απολογισμός τώρα, γιατί οι επόμενοι μήνες και τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα γιγαντωθεί με πλημμύρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!