Ψυχαγωγία

Όσο δεν αντιδράς, η βία θα φτάσει και σε εσένα (βιντεο)

Ένα έξυπνο βίντεο το οποίο στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία δημιούργησε η Ύπατη Αρμοστεία του OHE. To «σποτάκι» αφορά τους πρόσφυγες.  Απεικονίζει έναν γιατρό να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του ασθενή του. Χτυπώντας τον ελαφρά με το χαρακτηριστικό σφυράκι, ο εξεταζόμενος δεν αντιδρά, ώσπου στο τέλος τον χτυπάει με δύναμη προκαλώντας του αφόρητους πόνους.

Το πρόβλημα της βίας κατά των προσφύγων, είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους γιατί «όσο δεν αντιδράς, η βία θα φτάσει και σε εσένα».

Ελλάδα

Ελλάδα: Άφιξη 6 Αφγανών γυναικών Βουλευτών και των μελών των οικογενειών τους

Αφγανιστάν

Αφίχθηκαν  στην Αθήνα, μέσω Τιφλίδας, 6 Αφγανές Βουλευτές, συνοδευόμενες από τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι ανωτέρω απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν κατόπιν ενεργειών της ΜΚΟ Zaka Khan, η οποία έχει έδρα την Νέα Υόρκη.

Η άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα, η οποία γίνεται σε στενό συντονισμό μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, εντάσσεται στο πλαίσιο δέσμευσης της κυβέρνησης για την φιλοξενία συμβολικού αριθμού Αφγανών πολιτών, υπερμάχων θεμελιωδών αξιών, της ελευθερίας της έκφρασης και της ισότητας των φύλων.

Οι εν λόγω Βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μετάβαση και εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τελειώνει η πεζοδρόμηση της μικρής Έβανς - Νέο εργοτάξιο στην 1821

Ηράκλειο: "Έσβησε" στην Εντατική ο οδοντίατρος

Ηράκλειο: Ντομάτες Τουρκίας και λουμπούνια Αργεντινής στο πιάτο μας!

ESPA BANNER