Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Cross sea: Ένα πολύ περίεργο θαλάσσιο φαινόμενο!

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, είμαστε εξοικειωμένοι με τα περίεργα θαλάσσια φαινόμενα, μιας και όλοι μας έχουμε ακούσει για τα νερά της Χαλκίδας, που τα ρεύματα αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση. Το Cross Sea όμως, είναι ένα εξίσου περίεργο φαινόμενο κατά το οποίο, τα κύματα… διασταυρώνονται!

Όταν το ένα κύμα λοιπόν, συναντήσει ένα άλλο, καθέτως, τότε η θάλασσα φαίνεται, να δημιουργεί πολλά τετράγωνα πλαίσια! Οι κορυφές και οι κοιλάδες, αποκτούν διπλάσιο ύψος και βάθος αντίστοιχα.

Η φωτογραφία παρακάτω, είναι τραβηγμένη από το νησί  Île de Ré, της Γαλλίας, στις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού. Όπως μπορούμε να δούμε, τα κύματα εδώ δημιουργούν πολλά τετράγωνα μέσα στο νερό, καθιστώντας τη ναυσιπλοΐα αδύνατη! 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Περιπέτεια στη θάλασσα για ένα 6χρονο παιδάκι

πνιγμος

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 6χρονου παιδιού που, ενώ ήταν μέσα σε ένα φουσκωτό βαρκάκι στη θάλασσα στην περιοχή του Βλητέ στη Σούδα Χανίων, παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το παιδί άρχισε να καλεί σε βοήθεια και έγινε αντιληπτό από έναν περαστικό.

Ο άνθρωπος ζήτησε βοήθεια και τελικά στο σημείο έσπευσε το σκάφος «Σούδα, με τον καπετάνιο να παραδίδει το παιδί στο Λιμενικό Σώμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Θρήνος για τον Γιώργο...

Έπεσε ο κινεζικός πύραυλος - Στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια

Ανοίγουν ξανά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια