Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Τουβλάκια Lego με ... γεύση σοκολάτα

Οι γονείς συχνά ανησυχούν όταν τα παιδιά τους παίζουν με τουβλάκια LEGO αφού υπάρχει κίνδυνος πνιγμού σε περίπτωση κατάποσης. Η λύση δόθηκε από έναν Ιάπωνα καλλιτέχνη, Akihiro Mizuuchi, ο οποίος σχεδίασε τουβλάκια ... σοκολάτας εκπληρώνοντας το όνειρο μικρών και μεγάλων.

Κάθε χρώμα έχει διαφορετική γεύση δίνοντας τη δυνατότητα για παιχνίδι συνδυασμών που προορισμό έχουν το ... στομάχι μας.

Τα χρώματα - γεύσεις είναι λευκή και μαύρη σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, αλλά και με ξηρούς καρπούς ή φρούτα όπως φράουλα. Οι γεύσεις καλύπτουν όλα τα γούστα δημιουργώντας το πρόβλημα να μείνουν ανολοκλήρωτες οι κατασκευές με τα τουβλάκια αφού όποιος το προσπαθήσει μάλλον θα φάει τα περισσότερα στη ... διαδρομή.

Επομένως, η ανησυχία πλέον μεταφέρεται στα παιδιά αφού κινδυνεύουν τα παιχνίδια τους να γίνουν ... επιδόρπιο.

Περίεργα - Παράξενα

H λέξη με τα 3 γράμματα και τις... 645 έννοιες!

λεξικο

Υπάρχουν λέξεις σύνθετες, λέξεις με πολύπλοκο νόημα και λέξεις που απλώς δηλώνουν ξεκάθαρα αυτό που πρέπει.

Μια λέξη όμως αν και ιδιαίτερα μικρή έχει συγκεντρώσει απίθανα πολλές έννοιες και βγήκε πρωταθλήτρια από τους πιο εξειδικευμένους μελετητές του κόσμου.

Οι ερευνητές του Oxford English Dictionary κατέληξαν ότι η λέξη «run» έχει πράγματι κάτι μοναδικό.

Είναι η μόνη λέξη που συγκεντρώνει όχι μια, όχι δύο, όχι τρεις αλλά… 645 διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης.

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας Simon Winchester η πρώτη έκδοση του λεξικού που χρειάστηκε 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί είχε «αποφασίσει» ότι μια άλλη λέξη είχε τα πρωτεία. Η λέξη set είχε φτάσει τις 200 ερμηνείες και μέχρι τότε μεσουρανούσε.

Οι άφθονοι ορισμοί του run που εμφανίζονται στην επερχόμενη τρίτη έκδοση του OED ξεκινούν με το προφανές, το «τρέχω» και, στη συνέχεια, ξεκινά ο Γολγοθάς των γλωσσολόγων – χρειάστηκαν μάλιστα για έναν επαγγελματία λεξικογράφο εννέα μήνες έρευνας για να ολοκληρωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεούλ: Στα πεζοδρόμια έχει LED για όσους περπατούν αφηρημένοι με το κινητό - Βίντεο

TikToker παγιδεύτηκε σπίτι του από… ένα πλαστικό ποτήρι καφέ

Οι παμπ στην Αγγλία ψεκάζουν τις τουαλέτες τους με σπρέι «Anti-Cocaine»!

ESPA BANNER