Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο είδος στον κόσμο;

Το πιο επικίνδυνο είδος πάνω στον πλανήτη Γη μετά τον άνθρωπο είναι το.. κουνούπι. Ούτε ο καρχαρίας, ούτε τα φίδια, ούτε τα λιοντάρια! 

Η ιδιότητα που έχουν τα κουνούπια να σκοτώνουν μελετήθηκε επί χρόνια και ο επιστήμονας Stefan Kappe υποστηρίζει ότι είναι το πιο θανατηφόρο είδος στον κόσμο! Το έντομο αυτό κουβαλάει ελονοσία και μπορεί να σκορπίσει πολύ θάνατο: υπολογίζεται ότι γύρω στις 600.000 θανάτους το χρόνο οφείλεται στα κουνούπια!

Στο blog του ο Μπιλ Γκέιτς έκανε μια στατιστική για τα 15 θανάσιμα είδη του πλανήτη, βασιζόμενος στον αριθμό ατόμων που πεθαίνουν όταν έρθουν σε επαφή μαζί τους. Το κουνούπι, μέσα σε άλλα στοιχεία που παρουσιάζει, απειλεί το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και εκτός από ελονοσία, προκαλεί ασθένειες όπως ο δάγκειος πυρετός, ο κίτρινος πυρετός και η εγκεφαλίτιδα.

Υπάρχουν σε όλο τον κόσμο εκτός από την ήπειρο την Ανταρκτικής και χωρίζονται σε περισσότερα από 2,500 είδη. Το καλοκαίρι πλησιάζει, έκτος από την θάλασσα,τα κοκτέιλ ,προσοχή και στα.. κουνούπια

 

Περίεργα - Παράξενα

Απίστευτο: Στη Ρουμανία εμφανίστηκε ο μυστηριώδης μονόλιθος της Γιούτα των ΗΠΑ

μονόλιθος στην Ρουμανία

Το μυστήριο γύρω από τον μονόλιθο που εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γιούτα των ΗΠΑ όλο και μεγαλώνει, καθώς εξαφανίστηκε μεν από εκεί αλλά εθεάθη στη Ρουμανία. Η παράξενη, ασημένια κατασκευή, ύψους περίπου 4 μέτρων βρέθηκε σε λόφο στην πόλη Πιέτρα Νεμτ στις 26 Νοεμβρίου.

Εθεάθη μόλις λίγα μέτρα από ένα φρούριο, που αποτελεί ιστορικό μνημείο για την περιοχή, το οποίο εκτιμάται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους.

Ο μονόλιθος σύμφωνα με την Daily Mail μοιάζει με αυτόν στην έρημο της Γιούτα, ο οποίος τράβηξε πάνω του την παγκόσμια προσοχή για την άγνωστη προέλευσή του.

Όσον αφορά τον μονόλιθο στη Ρουμανία, είναι σε εξέλιξη έρευνες.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε: "Έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε την παράξενη εμφάνιση του μονόλιθου. Είναι σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μονόλιθου. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή σε αρχαιολογικό χώρο".

Και πρόσθεσε: "Πριν εγκαταστήσουν κάτι εκεί, χρειάζονταν άδεια από τις τοπικές αρχές, κάτι που στη συνέχεια έπρεπε να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού".

Και οι δύο μονόλιθοι φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σκόπιμα, ωστόσο η προέλευση και ο σκοπός τους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

 

Διαβάστε επίσης:Έπεσε και καρφώθηκε σε σιδερόβεργα: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Ηράκλειο: Ο μικρός Μανώλης χρειάζεται τη βοήθειά μας