Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Μοιάζει με παπαγάλο; Κοιτάξτε καλύτερα και θα εκπλαγείτε!

Η φωτογραφία παραπάνω, με την πρώτη εντύπωση, μοιάζει με έναν πολύ όμορφο παπαγάλο, σκαρφαλωμένο σε ένα κούτσουρο που ποζάρει στον φωτογραφικό φακό! Με μία πιο προσεκτική ματιά όμως… καταλαβαίνουμε ότι μάλλον ο εγκέφαλος μας ξεγελάστηκε!

Η φιγούρα που απεικονίζεται, δεν είναι τίποτα άλλο στην πραγματικότητα, παρά μία γυναίκα της οποία το σώμα έχει ζωγραφιστεί από τον καλλιτέχνη Johannes Stoetter. Ο Ιταλός καλλιτέχνης, αντλεί την έμπνευση του από τον φυσικό κόσμο και έχει γίνει γνωστός για τις ψευδαισθήσεις που δημιουργεί η τέχνη του! Το τελευταίο του έργο, είναι η μεταμόρφωση της γυναίκας που βλέπουμε παρακάτω, σε παπαγάλο. Παρατηρώντας την πρώτη φωτογραφία, μπορούμε να διακρίνουμε, με δύσκολα βέβαια, το χέρι της κοπέλας πάνω από το κεφάλι της καθώς επίσης και τα πόδια της που μοιάζουν με ουρά!

Περίεργα - Παράξενα

Σκουλήκια «αστροναύτες» παίρνουν μέρος σε σημαντική ιατρική έρευνα

σκουληκια αστροναυτες

Με το τελευταίο φορτίο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έφτασε και ένα πακέτο το οποίο περιείχε 24 κουτάκια μέσα στα οποία υπάρχουν εκατοντάδες σκουλήκια του είδους Caenorhabditis elegans. Τα σκουλήκια αυτά έχουν πολλά κοινά βιολογικά χαρακτηριστικά με τον άνθρωπο.

Θα μελετηθούν σε μια προσπάθεια να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τις επιπτώσεις των διαστημικών συνθηκών στον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικότερα για το πρόβλημα της μυϊκής απώλειας. Η επιστημονική κοινότητα ευελπιστεί ότι τα δεδομένα που θα προκύψουν από την μελέτη των σκουληκιών μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για διάφορες μορφές μυοπαθειών.

Το πείραμα οργανώνει ερευνητική ομάδα της Βρετανικής Υπηρεσίας Διαστήματος η οποία έχει οργανώσει ένα παρόμοιο πείραμα το 2018 στο οποίο γινόταν διερεύνηση του πώς οι διαστημικές συνθήκες επηρεάζουν σε μοριακό επίπδιεθνης διαεδο τους μύες και τον μεταβολισμό. Αυτή την φορά η προσπάθεια που γίνεται αφορά τον εντοπισμό των συγκεκριμένων μορίων προκαλούν όλα αυτά τα προβλήματα ενώ παράλληλα θα δοκιμαστούν κάποιες θεραπείες που είναι σχεδιασμένες να εμποδίζουν την μυϊκή απώλεια σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

«Τα πειράματα στο Διάστημα σπρώχνουν τα όρια της γνώσης παρέχοντας σημαντικά οφέλη για όλους εμάς πίσω στην Γη. Είναι εκπληκτικό να σκεφτούμε ότι στέλνοντας σκουλήκια στο Διάστημα μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία των ανθρώπων και να ζήσουμε περισσότερα χρόνια» αναφέρει η Άμάντα Σολογουέι, Υπουργός Επιστήμης της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NASA: Δύο νέες αμερικανικές αποστολές στην «ξεχασμένη» Αφροδίτη

Διάστημα: Η Κίνα εκτοξεύει επανδρωμένη αποστολή προς τον διαστημικό της σταθμό

Οι πρώτες κοντινές φωτογραφίες του μεγάλου δορυφόρου Γανυμήδη του Δία από το 2000