Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Ιατρικό μυστήριο: Κορίτσι 5 χρονών έγκυος !!!

Η Lina Medina, αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα ανεξιχνίαστο ιατρικό μυστήριο. Είναι η μοναδική περίπτωση κοριτσιού 5 χρονών που έχει κυοφορήσει.

Η Lina γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1933 στο Περού και 5 χρόνια αργότερα έγινε παγκοσμίως γνωστή ως η μικρότερη καταγεγραμμένη μητέρα όλων των εποχών. Το κορίτσι γεννήθηκε με τη σπάνια πάθηση της «πρώιμης εφηβείας». Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν να βιώνουν την εφηβεία περίπου από την ηλικία των 10 ετών. Στη Lina όμως η πρώτη έμμηνος ρήση παρουσιάστηκε ήδη από τον 8ο μήνας της ζωής της ενώ στα τρία της χρόνια το στήθος της είχε αναπτυχθεί κανονικά. Στα πέντε της χρόνια, άρχισε να μεγαλώνει η λεκάνη της και ο ρυθμός ανάπτυξης των οστών ήταν ταχύτατος. Οι γονείς της μη μπορώντας να εξηγήσουν αυτό που συνέβαινε στη κόρη τους, πίστευαν πως το σώμα της το είχαν καταλάβει τα «κακά δαιμόνια». 

Την ίδια περίοδο, άρχισε να φουσκώνει η κοιλιά της οπότε και επισκέφθηκαν νοσοκομείο. Η διάγνωση που έγινε ήταν πιθανός όγκος στο στομάχι. Σύντομα όμως, ολόκληρη η ιατρική κοινότητα της περιοχής, οι γονείς της και ο περίγυρος τους, βρέθηκαν μπροστά σε μία απροσδόκητη έκπληξη. Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το μικρό κορίτσι ήταν ήδη οχτώ μηνών έγκυος. Μη μπορώντας να το εξηγήσουν, αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τη Lina σε άλλο πιο εξελιγμένο νοσοκομείο για την επανεξέταση της. Η διάγνωση ήταν η ίδια. Το κορίτσι κυοφορούσε ένα παιδί.

Στις 14 Μαίου του 1939, η Lina Medina γέννησε  με καισαρική τομή ένα υγιέστατο αγοράκι και έγινε η πιο μικρή μητέρα όλων των εποχών. Η ηλικία της ήταν 5 ετών, 7 μηνών και 17 ημερών. Το αγόρι πήρε το όνομα του γιατρού Geraldo που παρακολουθούσε τη νεαρή μητέρα. Μεγάλωσε φυσιολογικά, ξέροντας μέχρι την ηλικία των 10 ότι η Lina ήταν η μεγάλη του αδερφή. Έπειτα του αποκαλύφθηκε ολόκληρη η αλήθεια. Ο Geraldo πέθανε το 1979 από μία πάθηση των οστών.

Η νεαρότερη μητέρα που υπήρξε ποτέ δε θέλησε μέχρι σήμερα να αποκαλύψει τις συνθήκες της σύλληψης του παιδιού της. Στην αρχή κατηγορήθηκε ο πατέρας της και προσείχθει στις φυλακές αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης στοιχείων. H Lina Medina, παντρεύτηκε και το 1972 γέννησε το δεύτερο της παιδί. Σήμερα ζει σε μία φτωχή γειτονιά του Περού μαζί με το σύζυγό της και συνεχίζει να αρνείται να μιλήσει για την ιστορία της.

 

Περίεργα - Παράξενα

Μπάρες πρωτεΐνης και σνακ γρύλων

ΓΡΥΛΟΙ

Με το βλέμμα στην κερδοφόρα κινεζική αγορά ακριβώς έξω από τα σύνορα της χώρας, ένας επιχειρηματίας ξεκίνησε το πρώτο αγρόκτημα γρύλων της Κιργιζίας και παράγει αλεύρι εντόμων υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες και τηγανητά σνακ γρύλων.

Συνοδεία φασαρίας από έναν τόνο γρύλων στο αγρόκτημα, ο Αντίλ Γκαπάροφ είπε ότι εμπνεύστηκε από διαδικτυακά άρθρα σχετικά με την αναπαραγωγή γρύλων.

 

«Η κύρια επιχείρησή μας είναι να παράγουμε αλεύρι γρύλων με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες», δήλωσε ο Γκαπάροφ. «Το αλεύρι μας περιέχει τουλάχιστον 70% πρωτεΐνες και πολλά μικρο και μακρο στοιχεία».

Ο Γκαπάροφ έχει περίπου έναν τόνο ζωντανών γρύλων στο αγρόκτημά του, αλλά λέει ότι σοβαρές επιχειρήσεις όπως κάποιες στην Κίνα αρχίζουν με τουλάχιστον πέντε τόνους. Το αλεύρι πωλείται στα 7.000 σομς (82 δολάρια) το κιλό.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με αρκετές εταιρείες που προσπαθούν να αγοράσουν μεγάλες ποσότητες από αλεύρι - τις οποίες δεν μπορούμε να παράγουμε αυτήν τη στιγμή - για να φτιάξουν μπάρες πρωτεΐνης για αθλητές ή άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος», λέει.

Ο Γκαπάροφ τονίζει ότι για να αναπτυχθούν οι γρύλοι χρειάζονται πάνω από όλα μια σταθερή θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς και ελάχιστη υγρασία.

 

«Από αυτή την άποψη, το Κιργιστάν είναι ιδανικό για την καλλιέργεια γρύλων. Μπορούμε να ανοίξουμε τέτοια αγροκτήματα κυριολεκτικά σε κάθε επαρχία και να εξάγουμε τα προϊόντα», λέει. «Η Κίνα καταναλώνει 30.000 τόνους εντόμων ετησίως, αλλά παράγει μόνο 20.000 τόνους».

Παρά την πληθώρα οδηγιών και εγχειριδίων στο διαδίκτυο, ο Γκαπάροφ ισχυρίζεται ότι έπρεπε να μάθει μέσα από δοκιμές και λάθη.
«Για πάνω από ένα εξάμηνο, υπήρξαν τρεις περιπτώσεις όπου χάσαμε μια ολόκληρη γενιά εν μία νυκτί», λέει.

Ενώ μεγαλώνει το σμήνος του και δημιουργεί αποθέματα αλευριού γρύλων, ο Γκαπάροφ πωλεί επίσης τηγανισμένα έντομα ως σνακ μπίρας. «Απλά προσθέτουμε μερικά μπαχαρικά και αρωματικές ουσίες», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λεμεσός: Τα «αιωρούμενα» κρουαζιερόπλοια που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου

40 αγελάδες «επαναστάτριες» το έσκασαν από το σφαγείο

Αυστραλία: «Μπαλόνι» από ιστό αραχνών κατέκλυσε τη Βικτόρια (βίντεο)