Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Η Μπάρμπι χωρίς ... makeup!

Ο Eddi Agguire, ένας σχεδιαστής από το Μεξικό δημιούργησε ένα σκίτσο για το πως θα ήταν η γνωστή σε όλους κούκλα, Μπάρμπι χωρίς μακιγιάζ. Σε αυτό το σκίτσο, απεικονίζεται η Μπάρμπι με σακούλες πάνω και κάτω από τα μάτια της, φακίδες, κατσαρά μαλλιά και σιδεράκια. Ο σχεδιαστής αμέσως ανέβασε το σκίτσο στην ιστοσελίδα του, με την ακόλουθη περιγραφή: "Κανείς δεν είναι τέλειος"

Περίεργα - Παράξενα

Ταϊλάνδη: Προβάρουν την κηδεία τους με στόχο την αναγέννηση

Φέρετρα

Σε έναν ναό στα περίχωρα της Μπανγκόκ, πολλοί συρρέουν καθημερινά για να συμμετάσχουν σε μια ιδιότυπη τελετή όπου ξαπλώνουν σε ένα φέρετρο κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ ένα σεντόνι τους σκεπάζει καθώς οι μοναχοί ψάλλουν.

Κάνουν πρόβα την κηδεία τους!, by melody

Ο ναός Wat Bangna Nai στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης προσελκύει περισσότερους από 100 ανθρώπους την ημέρα οι οποίοι επιλέγουν να πάρουν μέρος στην τελετή με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν την τύχη τους ή θα κάνουν μία νέα αρχή.

Η αυξημένη πίεση της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει μεγαλώσει για πολλούς τη σημασία του συγκεκριμένου τελετουργικού.

Ταϊλάνδη: Τα φέρετρα της τελετής, by melody

«Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι άγχωμένος αυτές τις μέρες, επειδή έχει μειωθεί το εισόδημά μου εξαιτίας της πανδημίας και είμαι βέβαιος ότι όλοι εδώ αισθάνονται το ίδιο», δήλωσε ο Νουτσάρανγκ Σίχαρντ, ένας 52χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος τροφίμων, ο οποίος έλαβε μέρος στην τελετή.

Οι συμμετέχοντες πληρώνουν 100 μπατ (3,30 δολάρια) για τα λουλούδια, τα κεριά και τα ρούχα που αποτελούν μέρος της τελετής.

Στο ναό της Ταϊλάνδης , by melody

Ακολουθούν τις οδηγίες των μοναχών και, αφού προσευχηθούν, ξαπλώνουν σε ένα φέρετρο με τα κεφάλια τους στραμμένα προς τα δυτικά -όπως θάβονται οι νεκροί, πριν αλλάξουν πλευρά για να συμβολίσουν την αναγέννηση.

«Ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα, ξαναζωντάνεψα και έγινα νέος άνθρωπος», δήλωσε ο Νουτσάρανγκ.

Μία 23χρονη, η Τσονλαθίτ Νιμιμενγουέι, είπε ότι συμμετείχε στην τελετή επειδή μια μάντισσα της είπε ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο.

«Με έκανε να νιώσω άγχος. Γι 'αυτό είμαι εδώ σήμερα γιατί θέλω να αισθανθώ καλύτερα».

Ξαπλώνουν μέσα στο φέρετρο, by melody

Πολλοί ναοί στην Ταϊλάνδη πραγματοποιούν παρόμοιες τελετές και ο Πράκρου Πραπάθ Βαρανουκίτζ, ένας μοναχός που πραγματοποιεί αυτήν την τελετή, είπε ότι ενώ έχει ασκηθεί κριτική στην τελετή, θεωρεί σημαντικό να συλλογιστεί κάποιος τον θάνατο.

«Υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι μια μέρα θα πεθάνουμε, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας», δήλωσε ο Πράκρου.

Ειδήσεις σήμερα

Σύγχρονη «Μήδεια»: Ξερίζωσε τη γλώσσα και έβγαλε τα μάτια στην 5χρονη κόρη της

Ηράκλειο: Χειροπέδες για τους ανήλικους που προσπάθησαν να κλέψουν

Έρευνα: Ο ύπνος επηρεάζεται από την εναλλαγή των σεληνιακών φάσεων