Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Η εντυπωσιακή γάτα με τα δύο πρόσωπα (βίντεο)

Η εντυπωσιακή γάτα με τα δύο πρόσωπα κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Είναι μοναδική αφού το μισό της πρόσωπο είναι μαύρο με πράσινο μάτι και το άλλο μισό είναι καφέ με γαλαζιο μάτι. Το πρόσωπο της διαχωρίζεται με μια εντυπωσιακή ολόισια χωρίστρα που δίνει την εντύπωση ότι είναι δύο διαφορετικές γάτες. Ακόμη και η μύτη της έχει διαχωριστεί, η μισή είνα μαύρη και η υπόλοιπη μισή ανοιχτόχρωμη.

Η διχρωμία οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες και η υγεία της δεν επηρεαζεται. 

Ακούει στο όνομα Venus και το ψευδώνυμό της είναι "χίμαιρα". Είναι μια ασυνήθιστη γάτα που κάνει όλους μας να ασχοληθούμε μαζί της για το περίεργο αλλά και ταυτόχρονα όμορφο πρόσωπό της.

Ο ιδιοκτήτης της Venus λέει πως είναι ξεχωριστή, όχι μόνο για την ιδιαιτερότητά της αλλά γιατί πρσέχει να μην καταστρέψει τα έπιπλα του σπιτιού με τα νύχια της.

Η διάσημη και πολυσυζητημένη γατούλα έχει και τη δική της σελίδα στο Facebook

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Περίεργα - Παράξενα

ΗΠΑ: Εντοπίστηκε πουλί «μισό αρσενικό, μισό θηλυκό»

πουλί καρδινάλιος

Παρατηρητής πτηνών στην Πενσιλβάνια έσπευσε να φωτογραφήσει ένα πουλί που φαίνεται να είναι μισό αρσενικό και μισό θηλυκό.

Αν και όχι ανήκουστα, τα πουλιά με ανάμικτο φύλο είναι σπάνια. Οι αρσενικοί καρδινάλιοι έχουν έντονο κόκκινο χρώμα αλλά οι θηλυκοί είναι απαλό καφέ, κάτι που υποδεικνύει ότι το συγκεκριμένο είναι ενδεχομένως μίξη από δυο φύλα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πουλί με σπάνια πάθηση είναι θηλυκό από τη μία πλευρά και αρσενικό από την άλλη

Ο Τζέιμι Χιλ, ένας 69χρονος συνταξιούχος ορνιθολόγος, μιλώντας στο BBC, έκανε λόγο για «συνάντηση που συμβαίνει μια φορά στη ζωή σου, με πιθανότητες μία στο εκατομμύριο». 

Μια φίλη τού είπε πως είχε δει ένα «ασυνήθιστο  πουλί» να έρχεται στις ταΐστρες του σπιτιού της. Στην αρχή αναρωτήθηκε αν το ιδιαίτερο χρώμα στα φτερά του οφείλεται σε μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία τα κύτταρα δεν έχουν χρωματισμό (λευκισμός - leucism).

Ωστόσο όταν είδε τις φωτογραφίες στο κινητό, υποψιάστηκε πως το πουλί είχε bilateral gynandromorphism, γενετική ανωμαλία που επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη ανδρικών και θηλυκών χαρακτηριστικών. Συγκεκριμένα στα πτηνά συμβαίνει όταν έχουν και λειτουργική ωοθήκη και έναν λειτουργικό όρχι. 

Ο 69χρονος επισκέφτηκε το σπίτι όπου εντοπίστηκε ο καρδινάλιος και σε διάστημα μίας ώρας κατάφερε να φωτογραφίσει το ασυνήθιστο πουλί. 

«Αφού τράβηξα τις φωτογραφίες, η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή για τις επόμενες πέντε ώρες μέχρι να φτάσω σπίτι και να επεξεργαστώ τις ψηφιακές εικόνες ώστε να δω τι πραγματικά είχα τραβήξει», εξηγεί. 

Τα «μισό αρσενικό, μισό θηλυκό» πουλιά είναι πολύ σπάνιο φαινόμενο», εξηγεί ο καθηγητής Μπράιαν Πιρ από το Western Illinois University, που έχει ερευνήσει καρδινάλιους με τη συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία στις ΗΠΑ. Ωστόσο, προσθέτει, πως το φαινόμενο μπορεί να περάσει απαρατήρητο σε κάποια είδη. 

Και ενα παλιότερο βίντεο 2 χρόνια πριν που απαθανατίστηκε ξανά ενα παρομοίως ιδιαίτερο πουλί…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ινδονησία: Viral το έμβρυο καρχαρία με το «ανθρώπινο πρόσωπο» (vid)

Δίδυμες αδελφές έμειναν έγκυες ταυτόχρονα και γέννησαν την ίδια μέρα αγοράκια

Γιατί λέμε την φράση «ξορκισμένος με τον απήγανο»;