Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Εντυπωσιακό: Τι θα συμβεί αν ρίξουμε μπύρα… σε τηγάνι που καίει;

Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να πειραματιστείτε, ρίχνοντας μπύρα μέσα σε ένα τηγάνι που καίει; Αν όχι τότε το βίντεο παραπάνω θα σας εντυπωσιάσει! Αν νομίζετε ότι το φυσιολογικό θα ήταν, το υγρό και στη προκειμένη περίπτωση η μπύρα, θα εξατμιζόταν… κάνετε λάθος! Λόγω του ότι το σημείο ζέσης της μπύρας είναι μικρότερο από τη θερμοκρασία του τηγανιού, λαμβάνει χώρα ένα πολύ περίεργο φαινόμενο! Ένα παχύ στρώμα ατμού εμποδίζει την εξάτμιση του υγρού και οι σχηματισμοί που δημιουργούνται, σίγουρα είναι πέραν της φαντασίας μας! 

Περίεργα - Παράξενα

Δεν γελάμε μόνο εμείς... γελούν και τα ζώα

λιονταρακι

Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι το γέλιο είναι ένα αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό, μια λειτουργία που αναπτύξαμε μόνο εμείς στην διάρκεια της εξέλιξης μας. Όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανατρέπουν πλήρως αυτή την πεποίθηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν όχι ένα ή δύο αλλά τουλάχιστον 65 είδη ζώων που μπορούν και αυτά να γελούν. Ανάμεσα σε αυτά τα ζώα είναι οι φώκιες και οι αγελάδες. Οι ερευνητές ανάμεσα στα άλλα μελέτησαν ηχητικά αρχεία διαφόρων ζώων και αναγνώρισαν σε αυτά τους ήχους του γέλιου.

Όπως υποστηρίζουν η ανακάλυψη τους θα βοηθήσει τους ειδικούς να κατανοήσουν καλύτερα την μορφή και την λειτουργία του ανθρώπινου γέλιου όπως επίσης τον ρόλο που έχει παίξει στην εξέλιξη της κοινωνικής μας συμπεριφοράς.  «Αυτή η μελέτη δείχνει το πώς ένα φαινόμενο που θεωρούσαμε αποκλειστικά ανθρώπινο αποδεικνύεται ότι διέθεταν και κάποια είδη από τα οποία διαχωρίστηκε ο άνθρωπος πριν από δεκάδες εκατ. έτη» αναφέρει ο καθηγητής Γκρεγκ Μπράιαντ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Όταν γελάμε στην ουσία παρέχουμε την πληροφορία στους άλλους ότι περνάμε ευχάριστα και τους καλούμε να γίνουν και αυτοί παρέα μας. Υπάρχουν ειδικοί που έχουν πει ότι αυτή την φωνητική συμπεριφορά την έχουν πολλά ζώα όταν παίζουν. Αυτό σημαίνει ότι το γέλιο του ανθρώπου είναι η εξέλιξη ενός πανάρχαιου ηχητικού σήμα που υποδηλώνει την έννοια του παιχνιδιού» αναφέρει η ανθρωπολόγος Σάσα Γουίνκλερ μέλος της ερευνητικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλιφόρνια: "Ποδοσφαιρόψαρο" που ζει στο βάθος του ωκεανού ξεβράστηκε σε ακτή

Οι ασυνήθιστες λίμνες που ξεφυτρώνουν στην έρημο του Ντουμπάι (Φώτο)

Υποστηρίζει ότι μετά από επέμβαση στις αμυγδαλές ξύπνησε και μιλούσε με... ιρλανδική προφορά