Ψυχαγωγία

Περίεργα - Παράξενα

Γιατί οι γιατροί έχουν κακό γραφικό χαρακτήρα;

Όλοι έχουμε προσπαθήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας ... να αποκρυπτογραφήσουμε τα γράμματα του γιατρού αλλά χωρίς επιτυχία. Ο κακός γραφικός χαρακτήρας των γιατρών δεν είναι φαινόμενο μόνο των Ελλήνων αλλά είναι κοινό στους γιατρούς όλου του κόσμου. Κι εκεί που ο καθένας από εμάς δεν μπορεί να διαβάσει ούτε μία λέξη από αυτά που γράφει ο γιατρός, έρχεται ο φαρμακοποιός που με μία ματιά και μόνο ξέρει ακριβώς τι έγραψε. Το μυστήριο αυτό έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο σε αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι χαρακτηρίζουν την αλφαβήτα των γιατρών σαν κάτι μεταξύ Γραμμικής Β και ιδεογραμμάτων.

Η φωτογραφία που ακολουθεί εξηγεί -χιουμοριστικά- την Αλφαβήτα των γιατρών.

 

Όμως πέρα από την πλάκα, ο λόγος που οι γιατροί κάνουν τόσο ακαταλαβίστικα γράμματα οφείλεται στη ρουτίνα που ακολουθούν. Ο κάθε γιατρός οφείλει να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε ασθενή η οποία σχετίζεται με όγκο εγγράφων που πρέπει να συμπληρώσει ο ίδιος. Πρόκειται για μία νομική απαίτηση που αναφέρει ότι όλα πρέπει να τεκμηριώνονται. Παρόλα αυτά το χαρτί αυτό δεν πρόκειται να δει ξανά ... το φως αφού το έγγραφο καταλήγει σε κάποιο αρχείο. Με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την όλη διαδικασία ως ύψιστη γραφειοκρατία που αποτελεί εμπόδιο στην πραγματική δουλειά που θέλουν να κάνουν και αυτή είναι η φροντίδα του ασθενούς και σωστή μέθοδος θεραπείας του, όπως αναφέρεται στο onmed.

Τα έγγραφα αυτά δεν προορίζονται για το κοινό -διότι και καλύτερα να ήταν τα γράμματα πάλι δε θα ήμασταν σε θέση να καταλάβουμε ακριβώς αυτά που θέλει να πει- αλλά για συναδέλφους τους γιατρούς ή φαρμακοποιούς. Ο λόγος που οι φαρμακοποιοί και οι ίδιοι οι γιατροί καταλαβαίνουν αυτά τα γράμματα είναι επειδή πάνω κάτω ξέρουν τι γράφει ο πρώτος. Όταν κάποιος γνωρίζει για παράδειγμα τα πιθανά φάρμακα ή την πιθανή αγωγή για μία πάθηση, τότε περιμένει να δει συγκεκριμένες λέξεις και ονομασίες στο χαρτί. Όσο και αν αυτές είναι γραμμένες με ακαταλαβίστικο τρόπο, αν ξέρει κανείς τι αναζητά, τότε αυτό "αποκαλύπτεται" μπροστά του στο χαρτί.

Βέβαια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση βάζει ένα τέλος σ' αυτό το μυστήριο.

 

Περίεργα - Παράξενα

6χρονη YouTuber κέρδισε 18,5 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2020

 nastya

Μπορεί ακόμα να είναι έξι χρονών και καλά καλά να μην έχει καταλάβει ακόμα τι πάει να πει σχολείο, αλλά η Anastasia Radzinskaya έχει ήδη δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία η οποία όλο και μεγαλώνει. Και αυτό φαίνεται από την λίστα του Forbes για το 2020, το οποίο την κατέταξε στην 7η θέση των πλουσιότερων YouTuber στον κόσμο.

Η 6χρονη Nastya συγκέντρωσε 39 δισεκατομμύρια προβολές μόνο μέσα στην περασμένη χρονιά με τα κέρδη της να φτάνουν ούτε λίγο ούτε πολύ τα 18,5 εκατομμύρια δολάρια. Βέβαια η μικρή ως γεννημένη επιχειρηματίας δεν μένει μόνο στο YouTube αλλά έχει επεκταθεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Στο TikTok για παράδειγμα έχει 3 εκατομμύρια followers ενώ και στο Instagram κάνει πολλές προωθητικές αναρτήσεις.

 

 

Όπως αναφέρει το Forbes, τα βίντεο στο κανάλι της στο YouTube «Like Nastya» έχουν πλάκα, είναι πολύχρωμα και αρκετά «ζωηρά», ώστε να να παρακολουθούν άνθρωποι ανεξαρτήτου ηλικίας. Σε πολλά από αυτά συμμετέχει και ο πατέρας της Yuri, ο οποίος συνήθως «υποφέρει» στα χέρια της 6χρονης κόρης του.

Η Nastya κατοικεί στην Φλόριντα μαζί με την οικογένειά της, η οποία φυσικά διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της αλλά και τα υπέρογκα ποσά που έχει στη τράπεζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήξερες ότι το Κρητικό Σαρίκι λεγόταν "πέτσα";

Απίστευτο: Έψαχνε στο «Google Earth» το σπίτι του και βρήκε... τον νεκρό πατέρα του

Επιστήμονες: Κοινό κρυολόγημα ο κορωνοϊός σε μερικά χρόνια