Υγεία

Κρήτη

Χανιά

Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα την συνεργασία ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής

omoiopath1.jpg

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα με θέμα :‘‘Ομοιοπαθητική – Μύθοι και Πραγματικότητα’’ την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ιατρική Ομοιοπαθητική Εταιρεία (Π.Ι.Ο.Ε.) υπό την αιγίδα των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων και Ρεθύμνου. Η ημερίδα έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Pilot στη Γεωργιούπολη Χανίων όπου  παρευρέθησαν ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων παιδοχειρουργός Παρασκευή Ορφανουδάκη χαιρέτησε την ημερίδα επισημαίνοντας ότι η ομοιοπαθητική είναι ιατρική πράξη, καθότι εμπεριέχει διάγνωση και θεραπεία και βάσει νόμου πρέπει να ασκείται μόνον από ιατρούς, οι οποίοι οφείλουν να συνεργάζονται με τους συναδέλφους τους όλων των ειδικοτήτων.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου καρδιολόγος Γεώργιος Στεφανάκης τόνισε την σημαντικότητα της παράλληλης ομοιοπαθητικής θεραπείας με την χημική θεραπεία διότι έτσι θα μπορούν να βοηθηθούν περισσότερο οι ασθενείς.

Ο προσκεκλημένος και παρευρισκόμενος στην ημερίδα Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου ορθοπεδικός Χάρης Βαβουρανάκης συμφώνησε με τους συναδέλφους του και κατέληξε με το μήνυμα ‘‘εμπιστεύσου τον γιατρό σου’’.
 

eikona_1_1.jpg

eikona_1_1.jpg, by chara

Οι ομοιοπαθητικοί ιατροί Ελένη Κυριακοπούλου και Πέρσα Κυβέλου, ο γενικός ιατρός Κυριάκος Χατζηγεωργίου και ο παθολόγος-βελονιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος τόνισαν ότι η αντιπαλότητα μεταξύ ομοιοπαθητικής και ακαδημαϊκής ιατρικής έχει σήμερα ξεπεραστεί διότι οι ιατροί όλων των ειδικοτήτων έχουν αντιληφθεί ότι μέσω των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων μπορούν και εκείνοι να εντάξουν την ομοιοπαθητική συνταγογραφία στις επιλογές τους παράλληλα με την χημική συνταγογραφία της ειδικότητας τους.

Με την επιστημονική συνεργασία των ομοιοπαθητικών ιατρών και των ιατρών όλων των ειδικοτήτων ο τελικός ωφελημένος είναι ο ασθενής, ο οποίος μπορεί να απολαμβάνει ταυτόχρονα τα αποτελέσματα και των δύο θεραπευτικών προσεγγίσεων. Στην τελική συζήτηση εκφράστηκε η ευχαρίστηση των περισσοτέρων παρευρισκομένων ιατρών για το ότι υπάρχουν σήμερα ομοιοπαθητικοί ιατροί οι οποίοι δεν καλλιεργούν την αντιπαλότητα με τους συναδέλφους τους αλλά προσβλέπουν στην αρμονική συνεργασία μαζί τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Κρήτη

Κρήτη: Είχαν κοκαΐνη και κάνναβη - Τρεις συλλήψεις

σύλληψη

Τρεις Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην Κρήτη. 

Συγκεκριμένα σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου από αστυνομικούς του Τμήματος Μαλεβιζίου και του B’ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε έναν έναν άνδρα ημεδαπό όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου συνελήφθη ένας άνδρας καθώς βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης ενώ το απόγευμα της Παρασκευής (26/11) στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε έναν άνδρα και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι προανακρίσεις διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης αντίστοιχα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Της έκαναν πενταπλή δόση του εμβολίου!

Ηράκλειο: Φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο σήμανε συναγερμό

Ηράκλειο: Άγιο είχε παιδάκι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο

ESPA BANNER