Υγεία

Κρήτη

Ηράκλειο

Ολοι οι γιατροί σε επίσχεση εργασίας στο Βενιζέλειο... 'Επεται το ΠΑΓΝΗ

episxesi.jpg

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο Βενιζέλειο νοσοκομείο καθώς μετά τους ειδικευόμενους γιατρούς που εδώ και σχεδόν ένα μήνα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας και οι ειδικευμένοι γιατροί ξεκίνησαν σήμερα κινητοποιήσεις αρνούμενοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται οι εφημερίες τους ,με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

Ειδικότερα στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν αυτή την εβδομάδα και οι ειδικευμένοι γιατροί του Βενιζέλειου νοσοκομείου  οι οποίοι θα απέχουν από τα τακτικά περιστατικά με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν που έχουν να κάνουν με τις απλήρωτες εφημερίες αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Μάλιστα σήμερα οι εργαζόμενοι είχαν συνάντηση με τον νέο διοικητής της 7ς ΥΠΕ Κρήτης Νίκο Ηγουμενίδη  αλλά και τον υποδιοικητή κ. Δημητρακόπουλο οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι  θα φροντίσουν άμεσα να  γίνει η αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών .

Από την πλευρά τους οι γιατροί  όπως δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Γιώργος Κωστάκης θα δώσουν ένα  περιθώριο στο Υπουργείο λόγω και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη χώρα ωστόσο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενώ σε νέα γενική συνέλευση τις επόμενες ημέρες θα επανακαθορίσουν την στάση τους .

Υπενθυμίζεται ότι δεν έχουν πληρωθεί όλα τα ποσά για τις εφημερίες του 2012 του 2013 και του 2014 αλλά μόνο ένα μέρος από αυτά ενώ σήμερα πληρώθηκαν οι εφημερίες  του Δεκεμβρίου  του 2014 σύμφωνα και με την δέσμευση του Υπουργείου.

Απλήρωτες επίσης παραμένουν οι εφημερίες του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, και Μαρτίου του 2015.

Τα ποσά που οφείλονται για απλήρωτες εφημερίες στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλέιου  ανέρχονται συνολικά σε 4 εκατομμύρια ευρώ και πιο συγκεκριμένα 1.650.000 το ποσό για τις εφημερίες στο Βενιζέλειο και 2.350.000 στο ΠΑΓΝΗ.

Την ίδια ώρα μετ εμποδίων γίνεται η εξυπηρέτηση στο νοσοκομείο λόγω του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού και της επίσχεσης εργασίας με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υφίστανται μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς εξυπηρετούνται ι μόνο τα επείγοντα περιστατικά και ελάχιστα τακτικά χειρουργεία.

Στο μεταξύ και οι ειδικευόμενοι του ΠΑΓΝΗ προγραμματίζουν αύριο γενική συνέλευση προκειμένου να, συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου ενώ από την 1η  Μαΐου αναμένεται να  προχωρήσουν σε καθολική επίσχεση εργασίας.

Σε ότι αφορά τα προβλήματα του κλάδου μεταξύ άλλων- οι ειδικευόμενοι του ΠΑΓΝΗ αναφέρουν τις 24ωρες εφημερίες χωρίς ρεπό, κάτι που αποτελεί, όπως λένε, πλήρη παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας αφού αναγκάζονται κατά πλειοψηφία να δουλεύουν έως και 32 ώρες άυπνοι, τη μη φυσική παρουσία επιμελητών στο χώρο των ΤΕΠ για πολλές ειδικότητες, τη μη επαρκή ασφάλεια των γιατρών απέναντι σε επιθέσεις ασθενών ή και συνοδώ νκαι  τις απλήρωτες εφημερίες .

Τέλος να αναφέρουμε ότι οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ Θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας 8-10 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER