Υγεία

Κρήτη

Ηράκλειο

Δεσμεύσεις και συνθήματα στη σύσκεψη για τη δημόσια υγεία στο Ηράκλειο

kouroyblis_xanthos.jpg

Η πρώτη διευρυμένη σύσκεψη, μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, που έχει μάλιστα παγκρήτιο χαρακτήρα, πραγματοποιείται απόψε, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου παρουσία φορέων της δημόσιας Υγείας, των διοικητών των νοσοκομείων, των επικεφαλής των Κέντρων Υγείας, συνδικαλιστικών οργανώσεων και όλων των θεσμικών οργάνων της Υγείας στο νησί.
 

koyroublis_arnaoutakis.jpg

koyroublis_arnaoutakis.jpg, by renas

Στόχος της επίσκεψης του Υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κκ Κουρουμπλή και Ξανθού είναι να τεθούν προς συζήτηση τα προβλήματα του νησιού και να εξειδικεύσουν το πρόγραμμα αναβάθμισης της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, εντός του έτους αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις 4500 γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων στις δομές υγείας όλης της χώρας ενώ θα υπάρξει ενίσχυση και με επικουρικό προσωπικό.
 

syskepsi.jpg

syskepsi.jpg, by renas

​Όπως σημείωσε ο Υπουργός, πολλοί από αυτούς τους εργαζόμενους θα τοποθετηθούν στο Αιγαίο και τη Θράκη ενώ στόχος είναι να διαμορφωθεί μία «κοινωνική άμυνα» του Αιγαίου για να μην αισθάνονται ακάλυπτοι οι κάτοικοι της νησιωτικής Ελλάδας.

Δεν έλειψε πάντως και η ένταση, καθώς μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να φωνάζει συνθήματα ζητώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας.

O Υπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση της δημόσιας υγείας και άμεση θα είναι και η ενίσχυση των πρωτοβάθμιων μονάδων περίθαλψης και συγκεκριμένα των κέντρων υγείας. 

Κρήτη

Δημοτική Αρχή Φαιστού: Συναντήσεις στο Υπ. Εσωτερικών για την κινητικότητα υπαλλήλων

Βορίδης - Νικολιδάκης

Τα θέματα κινητικότητας και στελέχωσης με προσωπικό των μικρών δήμων όλης της χώρας, αλλά και ουσιαστικά θέματα αυτοδιοίκησης που αφορούν στο Δήμο, συζητήθηκαν στο πλαίσιο διαδοχικών συναντήσεων αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα στελέχωσης και κινητικότητας προσωπικού στους μικρότερους Δήμους της χώρας, ο αρμόδιος Υπουργός Μάκης Βορίδης, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει άμεσα μέριμνα προστασίας του υφιστάμενου προσωπικού ώστε να μπορούν να εκτελούνται ομαλά οι υποχρεώσεις των δήμων. Ο Υπουργός ταυτόχρονα αναγνώρισε το ζήτημα αποψίλωσης των δήμων από προσωπικό και ειδικότερα των μικρότερων, οπότε και έδωσε τη δέσμευση πως θα προωθηθούν διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθούν νέοι διορισμοί για να καλυφθούν έστω και μερικώς τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στους μικρότερους κατά κανόνα δήμους.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού που αποτελούνταν από το Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φασομυτάκη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Ορφανουδάκη, ανέδειξε στο πλαίσιο της συνάντησης όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο, με τον Υπουργό να δηλώνει ότι άμεσα πρόκειται να δρομολογήσει λύσεις.

Οδοποιία – Στόλος

Στη δεύτερη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου Φαιστού στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υφυπουργό Στέλιο Πέτσα, τέθηκαν επί τάπητος τα θέματα τόσο της Αγροτικής Οδοποιίας, όσο όμως και του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων στο Δήμο Φαιστού. Ειδικότερα, η αντιπροσωπεία του Δήμου τόνισε στον Υφυπουργό πως η αγροτική οδοποιία του Δήμου Φαιστού αποτελεί δίκτυο μεγάλης σπουδαιότητας, διευκρινίζοντας του παράλληλα ότι, μέρος του δικτύου που ήταν αρμοδιότητας των ΤΟΕΒ πέρασε στο Δήμο χωρίς όμως να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση. Η αντιπροσωπεία του Δήμου ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό για τα προβλήματα και τα θέματα που ανακύπτουν λόγω παλαιότητας του στόλου οχημάτων, ενώ υπήρξε επίσης εκτενής συζήτηση αναφορικά με την λειτουργία της Επιτροπής Φράγματος για το Φράγμα Φανερωμένης.

Ο Υφυπουργός ανέφερε πως είναι γνωστό στο Υπουργείο το πρόβλημα των νόμων που διέπουν τα θέματα που αφορούν στο δήμο. Ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε μάλιστα «απαρχαιωμένο» το νομικό πλαίσιο, ενώ τόνισε πως ήδη η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο εκείνο που θα εκσυγχρονίσει το πλαίσιο και θα δώσει λύσεις.

COVID – Περιβάλλον

Θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση της COVID – 19, αλλά και γενικότερα θέματα που σχετίζονται με την καθαριότητα και το περιβάλλον συζητήθηκαν στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου ανέφερε στον Γραμματέα, ότι παρά την άριστη ως τώρα διαχείριση της COVID – 19 σε σχέση με τις αρμοδιότητες του Δήμου, αφενός χρειάζεται πρόσθετη ενίσχυση σε χρηματοδοτήσεις, αλλά και γενικότερη ενίσχυση στο στόλο καθαριότητας του Δήμου, ο οποίος επιφορτίζεται με ένα ακόμα δυσκολότερο έργο εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Σταυριανουδάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση στηρίζει τους δήμους και πρόκειται να στηρίξει επιπλέον το δήμο Φαιστού, ενώ παράλληλα παρουσίασε βασικούς άξονες για το πώς μπορούν να προχωρήσουν οι λύσεις στα θέματα προμήθειας νέων οχημάτων και πρόσθετων εξοπλισμών.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο - κορωνοϊός: Πόσοι έχουν εμβολιαστεί έως τώρα

Κρήτη: Πολύ χαμηλές οι τιμές των κηπευτικών - "Kορωνοβοήθημα" ζητούν οι αγρότες

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Έκλεψαν χρήματα από άστεγο