Τηλεόραση

Το αστυνομικό θρίλερ "The Town" στο Star

the_town_tainia_programma_tileorasis.png

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το Τσαρλστάουν στη Βοστώνη είναι μια συνοικία, γνωστή για την υψηλή της εγκληματικότητα. Ο Νταγκ, ένας κλέφτης τραπεζών με τη δική του συμμορία, κατάγεται από αυτή την περιοχή και συνεχίζει την παράδοση της. Κατά τη διάρκεια μιας ακόμα ληστείας, παίρνουν όμηρο τη διευθύντρια μιας τράπεζας. Μόλις ξεφεύγουν την αφήνουν ελεύθερη αλλά λίγο αργότερα ανακαλύπτουν πως η κοπέλα μένει στην ίδια  γειτονιά της Βοστώνης με αυτούς. Τα μέλη τη συμμορίας προσπαθούν να καταλάβουν αν η νεαρή τους έχει αναγνωρίσει και ο Νταγκ την προσεγγίζει με στόχο να μάθει αν ξέρει κάτι. Η έλξη ανάμεσά τους είναι αμοιβαία και ο έρωτας του Νταγκ τον φέρνει σε σύγκρουση με τον αδελφικό του φίλο και συνεργάτη στις ληστείες, Τζέιμς. Τι θα συμβεί αν αποκαλυφθεί ότι αυτός ήταν πίσω από την ομηρία της; Ανάμεσα στην επιθυμία να εγκαταλείψει την παλιά ζωή για χάρη της ή να μείνει κοντά και σε εκείνα, που τον κρατούν δέσμιο στη γενέτειρά του. Η τελική επιλογή του, τον κάνει να ακολουθήσει ένα δραματικό μονοπάτι…

  • Ο Μπεν Άφλεκ ηγείται ενός εκπληκτικού καστ ενώ παράλληλα υπογράφει τη σκηνοθεσία και συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τους Πίτερ Κρεγκ, Άαρον Στόκαρντ και τον Τσακ Χόγκαν, συγγραφέα του βιβλίου «Prince Of Thieves», στο οποίο και βασίζεται η ταινία.
  • Το συνολικό, πρωτότυπο υλικό, που γυρίστηκε ξεπερνούσε τις 4 ώρες. Το μοντάζ μείωσε τη διάρκεια της ταινίας στις 2 ώρες και 50 λεπτά αλλά οι υπεύθυνοι της εταιρίας παραγωγής Warner, αν και τη λάτρεψαν όταν την παρακολούθησαν, επέμεναν πως η διάρκεια της ήταν  μεγάλη. Ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, Μπεν Άφλεκ αναγκάστηκε να μειώσει τη διάρκεια 50 λεπτά.  Αν και ήταν πολύ ευχαριστημένος με την εκδοχή της ταινίας, που παρουσιάστηκε στους κινηματογράφους, δήλωσε ότι «ολόκληρη η ταινία θα κυκλοφορήσει σε dvd και αυτή η εκδοχή θα είναι πιο πιστή στο βιβλίο, πάνω στο οποίο βασίστηκε η ταινία».
  • Η ταινία έκανε παγκοσμίως εισπράξεις ύψους 154.000.000 δολαρίων.
  • Το «The Town» προβλήθηκε, εκτός διαγωνισμού, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.
  • Ο Τζέρεμι Ράινερ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία «Β’ Ανδρικού Ρόλου».
  • Το περιοδικό Rolling Stone χαρακτήρισε την ταινία "καθηλωτικό δράμα μεταμορφωμένο σε μια συναρπαστική αστυνομική περιπέτεια", δίνοντας έμφαση στις συγκλονιστικές καταδιώξεις και τη ρεαλιστική ατμόσφαιρα.
  • Το περιοδικό Time έγραψε «ένα κλασικό θρίλερ, που καταφέρνει να είναι φρέσκο».
  • Το περιοδικό Newsweek έγραψε ότι «ο Μπεν Άφλεκ είναι ο νέος Κλιντ Ίστγουντ».

The Town
Έτος: 2010
Διάρκεια: 114 λεπτά
Κατηγορία: Θρίλερ
Πρωταγωνιστές: Μπεν Άφλεκ, Ρεμπέκα Χολ, Τζον Χαμ, Τζέρεμι Ράινερ, Μπλέικ Λάιβλι, Πιτ Πόστλθγουέιτ , Κρις Κούπερ
Σκηνοθεσία: Μπεν Άφλεκ

Δείτε τη ταινία στο Star στις 22:10.

ESPA BANNER