Τεχνολογία

Το Facebook θα "μαρτυρά" τι κάνουν οι φίλοι μας κάθε στιγμή!

facebook.jpg

Έναν πιο λεπτομερή τρόπο δήλωσης της κατάστασης πρόκειται να παρουσιάσει το Facebook, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες να κοινοποιούν την ασχολία τους με ένα εικονίδιο ρυθμίζοντας παράλληλα και ποιος μπορεί να τη δει.

Slidebar status, θα ονομάζεται ο νέος αυτός τρόπος παρουσίασης του news feed, με τον οποίο το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει ξεκινήσει ήδη από την Τετάρτη να πειραματίζεται. Συγκεκριμένα θα προσφέρει την δυνατότητα στο χρήστη εκτός από το να βλέπει με ένα swipe προς τα δεξιά τη λίστα με τις επαφές του να μαθαίνει και τι ακριβώς κάνει ο καθένας, αφού δίπλα σε κάθε επαφή θα υπάρχει ένα εικονίδιο που θα αποτυπώνει την κατάσταση του χρήστη την δεδομένη στιγμή. 
 

facebook_new.jpg

facebook_new.jpg, by meropi

Η κοινοποίηση θα είναι διαθέσιμη για 12 ώρες ή μέχρι τη στιγμή που ο χρήστης θα αποφασίσει να την αλλάξει καθορίζοντας και τους χρήστες στους οποίους θα είναι διαθέσιμη. Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τους πιο κοντινούς διαδικτυακούς φίλους τους ώστε να ενημερώνονται για όποια ανανέωση δραστηριότητας πραγματοποιούν στο προφίλ τους. 

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση θα είναι να μπορούν όλοι οι φίλοι του χρήστη να δουν την κοινοποίηση της κατάστασης δίνοντας όμως το δικαίωμα στο χρήστη να επεμβαίνει αν το θέλει. Η νέα λειτουργία είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα γίνει διαθέσιμο στο κοινό του Facebook.