Τεχνολογία

Μήνυμα για πιθανή παραβίαση του λογαριασμού θα στέλνει το Facebook

facebook.jpg

Επειδή πολλά ακούμε και πολλά γίνονται με τα χακαρίσματα και τις παρακολουθήσεις των λογαριασμών, τα οποία βέβαια μπορεί να οφείλονται και σε λάθη των χρηστών (όπως επιλογή εύκολου password), η Facebook αποφάσισε να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία τους.

 Συγκεκριμένα, το κοινωνικό δίκτυο θα στέλνει το μήνυμα που βλέπετε παραπάνω στην περίπτωση που υπάρχει υποψία για παραβίαση ή απόπειρα παραβίασης του λογαριασμού από κυβερνητικό οργανισμό ή άλλο χρήστη.

“Αυτού του τύπου οι επιθέσεις εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες για τον χρήστη. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε άμεση ενημέρωση των χρηστών, έτσι ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τους online λογαριασμούς τους”.

Η Facebook τονίζει ότι η παραπάνω ειδοποίηση αποτελεί ένδειξη παραβίασης του συγκεκριμένου λογαριασμού και όχι γενικότερα του κοινωνικού δικτύου.

 

Πηγή: techgear.gr

 

Κοινωνία

Ρόδος: Ανήλικος ανέβασε γυμνές πόζες της πρώην του στο Ίντερνετ

ανήλικος απόπειρα αυτοκτονίας ανηλίκου

Σε απολογία θα κληθεί από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου ένας 18χρονος που κατηγορείται ότι ανέβασε σε ομάδες στο Facebook γυμνές φωτογραφίες και βίντεο από προσωπικές στιγμές του με την συνομήλικη πρώην φίλη του, όταν και οι δυο ήταν ανήλικοι, για να την εκδικηθεί επειδή αποφάσισε να χωρίσουν!

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, όλα συνέβησαν από το Νοέμβριο του 2017 ως τον Ιούλιο του 2019, στο διάστημα που τα δυο ανήλικα τότε παιδιά είχαν δεσμό. Κατά τη διάρκειά του, ο 16χρονος τότε δράστης είχε καταφέρει να εξασφαλίσει πέντε φωτογραφίες της κοπέλας καθώς και ένα βίντεο με ιδιαίτερες στιγμές τους. Μετά την απόφασή της να διακόψει την σχέση τους, το καλοκαίρι του 2019, τα ανέβασε μαζικά σε σελίδες και ομάδες στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να τα δουν συγγενείς και γνωστοί.

Η 16χρονη μαθήτρια της Β' τάξης του λυκείου τότε υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε παιδοψυχολόγος για να ξεπεράσει το σοκ, καθώς τον πρώτο καιρό ντρεπόταν τόσο πολύ που δεν έβγαινε ούτε από το σπίτι της. Στη συνέχεια, είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του συνομήλικού της σε περιφερειακό αστυνομικό τμήμα της Ρόδου. H κυρία ανάκριση ξεκίνησε με την κατάθεση της 18χρονης την περασμένη Τρίτη και στη συνέχεια θα απολογηθεί ο δράστης.

Η αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική», του έχει απαγγείλει κατηγορίες για αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης άλλου, για παραγωγή, διανομή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το 15ο έτος της ηλικίας του και για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ζούσε ξεχασμένος από όλους, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα...

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για την 41χρονη μητέρα στην Εντατική

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Βγαίνει από την ΜΕΘ ένας ακόμα ασθενής