Τεχνολογία

Η Yahoo τερματίζει τις υπηρεσίες Maps και Pipes

yahoo.jpg

Στο πλαίσιο της ανανέωσης, η Yahoo τερματίζει τις υπηρεσίες της, Yahoo Maps και Yahoo Pipes, μαζί με τα GeoPlanet και PlaceSpotter.

Η υπηρεσία Yahoo Maps, αν και στην αρχή ήταν δημοφιλής, κυρίως στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να επιβιώσει απέναντι σε άλλες λύσεις [Google Maps] με αποτέλεσμα ο τερματισμός της να μην αποτελεί έκπληξη.

Σύμφωνα με το e-pcmag.gr ως αυτόνομη υπηρεσία θα τερματιστεί μέσα στον Ιούνιο, ωστόσο, θα συνεργάζεται με το Flickr για γεωγραφικό προσδιορισμό των φωτογραφιών και την μηχανή αναζήτησης της Yahoo.

Η υπηρεσία Yahoo Pipes, εμφανίστηκε το 2007 και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο πρόδρομος της υπηρεσίας IFTTT.

Μέσω των Yahoo Pipes, ο χρήστης μπορούσε να δημιουργήσει RSS feed, ενώ υποστήριζε και φόρα συζητήσεων.

Η ανακοίνωση της Yahoo αναφέρει: "Η Yahoo θα επικεντρωθεί στα βασικά προϊόντα: έρευνα, επικοινωνία και ψηφιακό περιεχόμενο.

Μέρος αυτής της έρευνας περιλαμβάνει αναβάθμιση των προϊόντων με στόχο να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα, τις καλύτερες πλατφόρμες και δυνατές εμπειρίες".

Τέλος, η Yahoo τερματίζει τα APIs των GeoPlanet και PlaceSpotter, μαζί με κάποιες υπηρεσίες σε ορισμένες χώρες, όπως είναι το Yahoo Music της Γαλλίας και του Καναδά, το Yahoo Movies της Ισπανίας και το Yahoo TV και Yahoo Autos σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Τεχνολογία

Τεχνολογία: Το Zoom, προβλέπει εκρηκτική ανάπτυξη του και το 2021

zoom.jpg

Η αμερικανική εταιρεία Zoom, που είδε τη χρήση της ομώνυμης πλατφόρμας της για μαζικές βιντεοδιασκέψεις να έχει απογειωθεί -και στην Ελλάδα- λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής τηλεργασίας, τηλεκπαίδευσης και τηλεψυχαγωγίας, προβλέπει ότι η άνθηση των εργασιών της θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη της πανδημίας, μεταξύ άλλων επειδή εκτιμά ότι η τηλεργασία ήλθε για να μείνει. Με άλλα λόγια, το Zoom, το όνομα του οποίου έχει γίνει πια οικείο στα σπίτια και στα γραφεία όλου του κόσμου, δεν σκοπεύει να αποτελέσει μια παροδική μόδα.

Ο Έρικ Γιούαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Zoom, μιλώντας σε αναλυτές της Γουόλ Στριτ, σύμφωνα με το BBC και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας του, η οποία στο τελευταίο τρίμηνο που έληξε στο τέλος Ιανουαρίου, είχε έσοδα 883 εκατ. δολάρια, έναντι μόνο 188 εκατ. δολ. στο αντίστοιχο τρίμηνο πριν ένα χρόνο (αύξηση περίπου 370%).

Το Zoom είναι δωρεάν για τον πολύ κόσμο (μέχρι στιγμής τουλάχιστον), αλλά χρεώνει τους επιχειρηματικούς πελάτες του για τις έξτρα δυνατότητες της πλατφόρμας του. Ήδη έχει 467.100 επιχειρήσεις-πελάτες με περισσότερους από δέκα εργαζόμενους. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 326% το 2020 φθάνοντας τα 2,6 δισ. δολάρια και τα κέρδη του εκτινάχθηκαν από μόνο 21,7 εκατ. δολάρια το 2019 σε 671,5 εκατ. δολ. πέρυσι.

Παρά τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών και επενδυτών ότι το Zoom θα παίζει πια λιγότερο κεντρικό ρόλο στις ζωές πολλών εργαζομένων το 2021, καθώς προχωρούν οι μαζικοί εμβολιασμοί και διαφαίνεται η προοπτική σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και επιστροφής στην κανονικότητα, ο Γιούαν αντίθετα περιμένει περαιτέρω αύξηση εσόδων κατά 43% φέτος ή συνολικά γύρω στα 3,8 δισ. δολάρια. Η εκτίμηση αυτή οδήγησε σε άνοδο κατά 6% της μετοχής στο αμερικανικό χρηματιστήριο, το οποίο σήμερα «τιμολογεί» την αξία του Zoom στα 131 δισ. δολάρια.

Ο Γιούαν δήλωσε ότι η εταιρεία σπεύδει να διαφοροποιήσει δεόντως το προφίλ της, ώστε να αξιοποιήσει το τεράστιο παγκόσμιο «ακροατήριο» που έχει βρει…ουρανοκατέβατα λόγω κορονοϊού. Όπως είπε, το Zoom κινείται προς την κατεύθυνση να μετατραπεί «από μία εταιρεία που έχει μόνο μια άκρως επιτυχημένη εφαρμογή, σε μια εταιρεία με μια ευρύτερη πλατφόρμα», που θα υποστηρίζει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών επικοινωνίας. «Καθώς ο κόσμος βγαίνει από την πανδημία, η δουλειά μας μόλις άρχισε. Δεν είμαστε πια μόνο μια εταιρεία για βιντεοδιασκέψεις», τόνισε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ζητούν να σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου (βίντεο)

Οι έκτακτες κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για την πλήρωση των κενών θέσεων